Van het bestuur: Lekker knetteren

Wat een zonovergoten dag alweer afgelopen zaterdag! Als je in alle vroegte (nou ja, half 10 in mijn geval) de ODO accommodatie oploopt dan knettert de gezelligheid en vrolijkheid er al vanaf. De Kangoeroes en diverse F en E teams zijn bezig met hun training en wedstrijden, en de aanwezige toeschouwers smeren zich zelf en hun kroost in tegen het knetteren van de zon.

Even een bakkie koffie en een heerlijk broodje scoren als ontbijt en op je gemak wat wedstrijden en activiteiten bekijken. Leuke wedstrijden met veel publiek en je ziet de kids stralen dat vaders en moeders en ook opa’s oma’s zusjes en broertjes langs de lijn staan en zitten om aan te moedigen. Met een speciale vermelding voor ODO E3: op vrijdagavond (!) werd er in Den Haag een inhaalwedstrijd gespeeld – helaas verloren, en op zaterdagochtend werd alweer de volgende wedstrijd gespeeld. En wat een blijdschap bij dat team en de coaches en ouders dat er weer eens gewonnen werd! Het knetterde er van af. Fijn om te zien!

Bij enkele teams heeft ODO de ouders speciaal aangemoedigd om te komen kijken maar ook na de wedstrijd even koffie te drinken en kennis te maken met enkele bestuursleden van ODO. Een beetje in de schaduw op het zonnige terras… even bijpraten voor de ouders die al bekend zijn met ODO, en voor ouders van nieuwe leden een goed moment om meer te horen over onze vereniging. Dit werd goed ontvangen en ook komende weken zullen we ouders van diverse teams uitnodigen!

Ook ODO 5 speelde weer en leuke wedstrijd thuis tegen Avanti, nam een grote voorsprong met leuk spel, liet de tegenstander nog even denken dat er wat te halen viel maar de overwinning kwam niet in gevaar. Inmiddels druppelen ook de diverse uitslagen binnen van andere gespeelde wedstrijden, waarvan maar liefst 4 stuks tegen Vlaardingse buur Twist. De A1 wist de overwinning en de punten mee terug te nemen naar Maasland en en de B1 miste zelf maar liefst 3 strafworpen en kreeg vlak voor/over tijd nog een benutte strafworp tegen maar vertrok uiteindelijk met een gelijkspel en 1 punt weer naar huis. Op de fiets in de knetterende zon naar Vlaardingen om daar de selectie aan het werk te zien tegen de Twist selectie… ook daar een zonovergoten terras met veel publiek en gezellige herrie. Het was zodanig warm dat er zelfs weer drinkpauzes ingelast werden voor de spelers…

In een zeer degelijke en volwassen pot trok ODO 2 de zeer verdiende punten over de streep en nestelt zich daardoor in de brede middenmoot onder de 2 koplopers. Daarna kwam ODO 1 aan bod. In het begin van de wedstrijd duidelijk moeite om de korf te vinden maar het team bleef goed geconcentreerd en scherp spelen waardoor in de rust een kleine voorsprong werd bereikt. In de 2e helft hield ODO deze lijn aan en werd een overwinning afgedwongen. Hierdoor stijgt ODO 1 naar de 3e plek op de ranglijst. En 7 (van de 8) punten tegen Twist… niet gek.

De gezelligheid knetterde daarna natuurlijk van het veld en op het terras werd onder het genot van drankjes en tosti’s/frites de overwinning gevierd. Een beetje knetter van alle zon en zo fietste ik zeer blij en tevreden weer terug. Dat de komende weken en weekenden ook maar zo mogen knetteren!

Rob van der Hak