Van lente naar winter en van zaal naar veld….. van de Technische commissie

De zaalcompetitie is gisteren voor de meeste ODO teams afgesloten: alleen ODO F2 speelt nog een inhaalwedstrijd in de zaal, en ODO 3 gaat als kampioen via 2 play off wedstrijden proberen om promotie naar de Reserve 2e klasse af te dwingen.

Voor de meeste teams is er dus een eind gekomen aan een toch wel rommelige zaalcompetitie, welke eind November we werd opgestart maar vlak voor Kerstmis langdurig werd onderbroken. Begin Februari mochten we weer, gelukkig. Met als resultaat dat in de Breedtesport niet alle geplande wedstrijden werden gespeeld. Een echte eindklassering/kampioenschap was in de meeste gevallen ook niet te doen. Voor de wedstrijdsport kon het seizoen nog eindigen met play offs voor promotie of degradatie. Zoals gezegd zal alleen ODO 3 daar aan deelnemen, de overige wedstrijdsport teams blijven in hun klasse acteren. ODO heeft aan alle teams taart gegeven en voor de ouders koffie/thee om het seizoen zo toch nog af te sluiten. Dit werd uitermate positief ontvangen. Voor sommige teams was de eindklassering wel duidelijk en hebben we ‘gewoon’ ook medailles uitgereikt. Dat hoort erbij!

Het jonge ODO 5 team maakte het gisteren in Pijnacker wederom spannend: na een escape vorige week in de Hofstede (na 7-12 achterstand nog op 12-12 geëindigd), was nu Avanti de hele wedstrijd leidend en was het 10 minuten voor tijd 12-8 voor hen. Een inhaalrace met wederom 12-12 eindstand (met man of the match Dustin)  leverde een (gedeeld, dat wel) kampioenschap op. Leuk om te zien hoe dit team speelt en met elkaar omgaat! ODO A3 draaide een leuk seizoen en leek ook het kampioenschap binnen te halen. Helaas was een nipt verlies tegen mede kandidaat GKV een domper, net geen gedeeld kampioen. Wel heel goed gedaan!! B1 leek na het verlies vorige week tegen mede titelkandidaat Olympia naast de hoofdprijs te grijpen, maar won zelf gisteren en zag tot hun verrassing Olympia alsnog verliezen. Dus ook hier gedeeld kampioen! ODO B2 won hun laatste wedstrijd en werd in punten (met veel minder verliespunten) ook gedeeld kampioen. ODO C1 speelde een spannende wedstrijd tegen 1 van de mede kandidaten en eindigde met 9-9 op de met 2 andere teams gedeelde eerste plaats, ook kampioen!! Ook ODO C2 kreeg de medailles voor de minste verliespunten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ODO Maasland (@odomaasland)

Vanaf komende week trainen we weer op het veld aan de Baanderheer (hopelijk met iets beter weer, brrrr) , en zullen er op zowel 9 en 16 April oefenwedstrijden gespeeld worden. Deze informatie is al te vinden op de ODO website. dan zal op 23 April de veldcompetitie beginnen! Het programma is bijna definitief: vanaf 5 April zal dit gepubliceerd gaan worden. Het speelweekend 23 April wordt gevolgd door 2 wedstrijd loze weekenden i.v.m. de Meivakantie. Houd de ODO website in de gaten!

Namens de Tc,

Rob van der Hak