En alweer….. nieuwe zware lockdown maatregelen

We hadden 2021 heel graag anders willen afsluiten. Maar geforceerd door een nieuwe variant van het COVID-0virus kijken we weer tegen strenge regels aan. En als ODO zijn deze regels onze richtlijn. Dat betekent dat vrijwel alles tot stilstand komt. Dat is even slikken, maar wel in het besef dat gezondheid en crisismanagement belangrijker zijn dan korfballen. Hoe belangrijk die uitlaatklep voor ons ook is.

De enige optie die wij (potentieel) op dit moment zien is buiten trainen voor 17.00 uur met kinderen onder de 18 jaar. Dit levert gelijk wel principiële overwegingen en praktische uitdagingen op. Volgens de maatregelen kunnen we groepjes bij elkaar brengen, maar juist om die reden een lockdown is ingesteld. Wij stellen ons hier op het standpunt dat het voor alle deelnemers vrije keuze is om deel te nemen en dat we dus sowieso binnen de gestelde richtlijnen acteren. En dan de praktische uitdagingen. Voor 1700 is voor een groot deel van onze trainers een issue dus dat gaat beperkt lukken, zeker omdat de eerste twee weekenden afvallen ivm de feestdagen. En tenslotte is er ook nog de afhankelijkheid van het weer. Vaak gaat buiten goed, maar soms is het te koud of te nat.

Op dit moment inventariseren we welke animo en welke beschikbaarheid er is. Sowieso kijken we op dit moment slechts tot 14 januari vooruit en maar even niet verder de glazen bol pakken. Hou dus de team apps in de gaten en geef gerust je mening of stel je vragen, die discussies of vragen helpen ons als bestuur ook verder. Een van de ideeën is om het schema van de afgelopen 2 weken in de zaal nu op het veld door te zetten.

Activiteiten als Oliebollen toernooi en welvreugd dag zullen geen voortgang hebben. Wat betreft de korfbal clinics daar wordt nog naar gekeken door de organisatie.

Dan loopt de kerstactie van ODO op zijn einde. De resultaten zijn prima hoewel iets minder dan vorig jaar. Komende week staat in het teken van de verspreiding van de lekkernijen. Alle bestellers natuurlijk van harte bedankt en vanzelfsprekend zijn we de organisatie nog erkentelijker.

En dan tenslotte.  Als gezegd hadden we het jaar anders willen besluiten. Maar niettemin of misschien wel juist nu wensen we iedereen fijne feestdagen en vooral een zeer gezond 2022 toe. Zonder COVID, zonder andere klachten en vooral met veel korfbal!

Namens het bestuur,

Erik Passchier