ODO 1 – Tjoba 1 (20-20)

Na een aantal wedstrijden gespeeld te hebben, mochten we het vandaag opnemen tegen Tjoba uit Zeeland. Tjoba had al een aardige voorsprong op de andere teams uit de poule opgebouwd door in 5 wedstrijden geen puntenverlies te lijden. Een mooie opdracht voor ons om voor het eerst het spel van de koploper te ontregelen.

Het voorbespreken van de wedstrijd zorgde ervoor dat we verdedigend twee aandachtspunten hadden: De dames volle druk en de mannen alles op alles zetten om goed voor te verdedigen. Op die manier wilde we Tjoba het erg moeilijk maken, omdat de dames makkelijk tot scoren kwamen in de vorige wedstrijden

In de rust van het 2e al lekker ingeschoten en daarna volle focus op de voorbereiding. Zoals Willem al mooi vertelde voor de wedstrijd: Zij moesten, wij wilden.

We begonnen de wedstrijd goed door meteen te starten met een 2-0 voorsprong. Er werd zo goed mogelijk gecommuniceerd in de verdediging, maar je merkte gedurende de wedstrijd wel dat Tjoba niet voor niets boven aan stond. Er werd gemakkelijk gescoord, maar we bleven goed weerstand geven. Het was soms lastig om niet met de randzaken bezig te houden, aangezien er wel snel vrije ballen en strafworpen werden gegeven (overigens aan beide kanten). In de laatste seconden voor de rust werd duidelijk dat we met een 9-9 de rust in gingen.

De focus was er, maar de overtuiging miste op sommige momenten nog in de wedstijd. Alle druk op de dames werkte en het spel werd zo goed als mogelijk ontregeld, alleen moesten we in de aanval blijven kijken naar de beste kansen.

In de tweede helft begonnen we sterk, maar in de score bleef het heen en weer gaan. Tjoba raakte in de stress, zeker toen we in de slotfase met twee doelpunten voor kwamen. Helaas bleef het niet in ons voordeel en werd de wedstrijd met een gelijkspel afgesloten.

Een gemixt gevoel, in ieder geval bij mij. Tuurlijk blijf je bij jezelf denken dat we een puntje afgesnoept hebben van de koploper, al weet je in je achterhoofd dat er nog wel meer in had kunnen zitten. In ieder geval hebben we een grote prestatie geleverd met onze hele selectie. Het 2e met een mooie overwinning en wij hebben het de koploper het zo moeilijk mogelijk gemaakt. Ik ben er trots op! Volgende week mogen we naar Rapid, een tegenstander die we nog niet vaak getroffen hebben. Een belangrijke wedstrijd, gezien de posities in de poule. Laten we de inzet van vandaag meenemen naar die wedstrijd, zodat we twee hele essentiele punten mee naar Maasland kunnen nemen. Publiek bedankt!