Statiegeld flesjes in juiste container s.v.p.

Vanaf 1 juli zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water.
Dat bedrag wordt in rekening gebracht bij de aankoop van het flesje en krijg je terug als je het flesje weer inlevert bij een innamepunt.

Sportverenigingen mogen als vrijwillig innamepunt fungeren. Dat zijn we bij ODO ook. We zijn niet verplicht om de klant statiegeld via de kassa terug te geven. Wel zamelen we de flesjes in in een speciaal daarvoor bestemde container. Die staat bij ons op het terras en is zwart met oranje. Daarin mogen dus alleen statiegeldflesjes gegooid worden. De opbrengst van de flesjes komt ten goede van het ODO kamp, een leuk doel dus!

Dus let even op, gooi je statiegeldflesjes niet in de gewone oranje PMD bak, maar doneer hem via de Statiegeldcontainer!

NB: graag ook altijd je overige afval scheiden; we hebben een oranje prullenbak voor PMD (plastic verpakkingen en drinkbekers) en een rode voor restafval (o.a. wrapbekers en frietbakjes) en GFT. Fijn als je mee helpt!