Van het bestuur

Afgelopen dinsdag heb ik een webinar ‘bijgewoond’ van het KNKV over vrijwilligers. Een van de voordelen van deze tijd: een dergelijk seminar wordt omgedoopt tot webinar en kan online gevolgd worden. Een reis naar Papendal (voorheen Zeist) is daarmee niet meer nodig.

Vele interessante onderwerpen kwamen aan bod, zoals het opstellen van een vrijwilligersbeleid, het nut van een vrijwilligerscoördinator, de druk op bestaande vrijwilligers en het betrekken van ouders van bestaande en nieuwe leden bij de vereniging.

Dat de hulp van ouders van groot belang is, werd vorige week met de potgrondactie en ook afgelopen zaterdag maar weer eens bewezen. Met de verbouwing van de kantine is er ook een hoop op te ruimen en schoon te maken. Al wekenlang zijn we op zaterdagochtend bezig met diverse ouders om de kantine en alle inventaris netjes, schoon en opgeruimd te krijgen. Zaterdag konden we beginnen met de Grote Schoonmaak. Al het houtwerk, binten tot op grote hoogte, muren, garderobe, keuken, kastjes, kozijnen, tafels, vloer (noem het maar op) is onderhanden genomen met stoffers, ragebollen, spuitlucht, stofzuiger, doekjes en dweilen. Het resultaat mag er zijn: de kantine ziet er bijna weer uit als om door een ringetje te halen. Komende tijd zullen we de restklusjes uitvoeren en dan hopen we dat we snel weer van de kantine gebruik mogen maken.

Tegelijkertijd werd er gisteren ook buiten hard gewerkt door Kees en een aantal ouders om de reclameborden te boenen, het paden te vegen en het trespa van de kantine schoon te krijgen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Het laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is om betrokken leden en ouders bij een vereniging te hebben die graag een handje uit de mouwen steken om te helpen waar nodig. Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers bij een vereniging…

Een ieder die zich aangesproken voelt, bedankt voor jullie inzet, op welk front dan ook!

Namens het bestuur,

Barbara Hanemaaijer – van Nierop

PS: mocht je interesse hebben in het vervullen van een vrijwilligersfunctie in een commissie, of gewoon af en toe eens willen helpen? Er zijn altijd vacatures of klusjes om uit te voeren. Meld je gerust bij Kees van der Vaart, onze vrijwilligers-coördinator (06-39482101).