Potgrond… een knallend succes ook in 2021

Al 22 jaar is ODO verantwoordelijk voor de potgrondactie in maart. Een bijzondere actie; een prachtige samenwerking tussen sponsor en vereniging, een prachtige actie voor de inwoners van Maasland (en tegenwoordig Maassluis en Maasdijk) en goed voor de begroting van de vereniging. Afgelopen vrijdag en zaterdag was het weer tijd voor ons jaarlijkse potgrondfeest. Net als al het andere was ook hier corona een complicerende factor, gelukkig eentje die we met veel creativiteit en inzet goed het hoofd geboden hebben. Ook het weer was niet optimaal, al viel het uiteindelijk nog mee. De actie is zelfs zo goed dat we ruim een recordomzet en dus ook een record toevoeging aan onze begroting bereikt hebben.

Kortom: het waren weer twee enerverende dagen met de hulp van een grote groep ODO-ers en mensen die ODO een warm hart toedragen. Ik heb vele spelers zien sjouwen, onze selectietrainers werkten zich in het zweet, vele vaders van jeugdleden, ex-leden van ODO en tel daarbij ook nog een aantal gewoon betrokken Maaslanders. Echt geweldig om te zien en deel van uit te mogen maken. Waar het voor vele harde werkers zich tot 1 of 2 dagen beperkt, is de hele actie natuurlijk een militaire operatie die begin van het kalenderjaar al begint en vele uren werkt vergt. Het succes van de operatie zit hem dan ook vooral in de fantastische voorbereiding. Het noemen van namen is altijd gevaarlijk, maar het kernteam van dit jaar: Marlize van Nierop, Pien van der Hoeven, Thom van Waardenburg en Martijn van Vliet moet echt genoemd worden. Wat een inzet en vernuft. Ook willen we de bedrijven die hun busjes beschikbaar hebben gesteld, hartelijk danken. Zonder deze extra busjes zouden we een stuk langer bezig zijn geweest. Dus Tekno, Holland Express Partners, Verboon Maasland, Kraanverhuur Boekestijn, Geest Potplanten en Kroes: top!

Op naar volgend jaar Hopelijk zonder corona, maar hopelijk wederom zo succesvol. Tenslotte nog eenmaal: Dank aan iedereen die bijdragen geleverd heeft, van folderen, via zakken sjouwen, pallets uittellen tot het kernteam!

Namens het bestuur, Erik Passchier.