Vreemde tijden

Het blijven onwerkelijke en vreemde tijden. Gisteren mocht ik op het veld, vrij koud, training geven aan een aantal aspiranten en dat is vreemd midden in januari. Op zich niets mis mee trouwens en vooral fijn voor de kids, en hun ouders, dat ze lekker fysiek bezig zijn op het veld. Maar toch, de ambiance van binnen in de zaal lekker korfbalwedstrijden spelen en bekijken missen we toch wel erg met zijn allen. En we weten inmiddels dat de gehele zaalcompetitie van het korfbal in zijn geheel er uitgaat. Met 1 uitzondering: de korfballeague, die juist gisteren aan de competitie is begonnen. Zonder publiek en met twee keer in de week testen voor de gehele selecties, maar toch. Voor de liefhebbers: alle wedstrijden worden op zaterdag gestreamd via de site “eyescons.nl”, voor koude en sneeuwachtige zaterdagen een aanrader. Al moet je wel even de juiste wedstrijd uitkiezen.

Terug naar ODO. Als bestuur breken we best wel ons hoofd hoe we de binding met de leden maximaal kunnen vormgeven. Voor de jeugd hebben we in ieder geval nog de buitentrainingen, voor de mensen boven de 18 jaar is het lastiger. We doen ons best met korfbalfit aanbod en zullen ook zo nu en dan een andere activiteit op afstand organiseren. Dit alles natuurlijk in afwachting van de tijden dat we weer meer mogen doen. Wie er trouwens suggesties of een briljant initiatief wil nemen, laat ons dat weten!

Deze tijd van het jaar staat bij ODO in het teken van de potgrondactie. We hebben besloten de actie in aangepaste vorm door te laten gaan. Dat kan ook als online-actie en we zullen de actie zo aanpassen dat we ons aan de gestelde Coronaregels houden. We zullen bijvoorbeeld niet huis-aan-huis gaan verkopen, wel zullen we folders in het dorp verspreiden. Hou de site goed in de gaten voor nieuws (en de app-groepen van de diverse teams). Het is voor ODO wel van belang dat de actie door kan gaan en dus hebben we zeker de hulp nodig van de leden. En vergeet niet, in deze tijden is online bestellen en dan bezorgd krijgen van je spullen meer de norm dan de uitzondering. Dus bestel online en zorg dat je buren en kennissen dit ook doen. Dit wordt de norm dit jaar: lekker in de tuin werken zonder met een aanhanger naar het (gesloten?) bouwcentrum te reizen.

En tenslotte van korfbal naar belangrijkere zaken. In de wereld, maar ook direct in onze omgeving, gebeurt veel. Niet alleen Corona gerelateerd. Denk aan de val van het kabinet in Nederland, de bestorming van het Capitool in de VS, het neerstorten van een vliegtuig in Indonesië en aardbevingen op zeker twee plekken. En dan hebben we nog het virus. We zijn gestart met vaccinatie die de komende maanden hulp moet gaan bieden, maar we zien ook nieuwe varianten van het virus veel harder huishouden dan zijn/haar voorgangers. En denk eens aan al het economische leed en daardoor honger op vele plekken in de wereld. Ik zag gisteren nog een rapportage over Zuid-Afrika waar er Corona is, maar de armoede en het wegblijven (gedwongen of vrijwillig maakt niet uit) van toeristen zorgt voor pure honger en armoede. Het blijven dus vreemde tijden. En dat merken we ook dichtbij huis, waar letterlijk mensen overlijden aan Corona, waar leden van ODO door een besmetting heengaan.

Vreemde tijden dus waarbij de komende maanden nog erg onzeker zijn. Op wereldschaal, op lokale schaal en bij ODO. We gaan moedig voorwaarts en als we de aandacht voor elkaar houden dan gaan we hier zeker doorheen komen. Als bestuur doen we het maximale om dit te faciliteren en hopen zo snel mogelijk weer na te mogen denken over teamindelingen, degradaties/promoties, last-minute overwinningen.

 

Erik Passchier