RIVM Maatregelen en ODO

RIVM Maatregelen vanaf zondag 20 september 18.00 uur

Afgelopen vrijdag is er opnieuw een persconferentie geweest met nieuwe maatregelen rondom Corona. Maasland is gelegen in de regio Haaglanden en Haaglanden legt ook aanvullende maatregelen op. Wat dit betekent voor onze vereniging is op het moment van schrijven (zondag 14.00 uur) van dit stukje nog niet helemaal bekend. De regels voor sportverenigingen zijn nu namelijk een beetje verwarrend rondom het aantal toegestane personen op ons terrein. Deze week zal het bestuur in overleg gaan met de gemeente wat dit allemaal voor ons zal gaan betekenen. Wij zullen jullie de komende week per teamapp en de website op de hoogte houden van verdere maatregelen. We kunnen nu echter al wel wat regels melden:

Kantine

De kantine is geen verblijfsgebied. Alleen voor het bestellen en afhalen van consumpties mogen personen zich in de kantine bevinden. De kantine zal open blijven tot ongeveer een uur na de laatste thuiswedstrijd (volgens kantinebezettingsschema). Het is dus niet toegestaan om daarna de kantine te gebruiken voor groepsactiviteiten. De weersberichten geven aan dat het waarschijnlijk zaterdag a.s. gaat regenen. Neem dus een paraplu mee. In de kantine kan helaas niet worden geschuild.

Verkouden?

Ben je verkouden? Kom niet naar de vereniging. We hebben dit van de week met spelers meegemaakt en zij hebben het goede voorbeeld gegeven om thuis te blijven. Hier nog even die regels van het RIVM op een rij: https://www.rivm.nl/documenten/gezondheidscheck

Kun jij JA antwoorden op één van deze vragen? Indien ja, blijf dan thuis!

  1. Ben je de afgelopen 24 uur aan het hoesten?
  2. Heb je de afgelopen 24 uur verkoudheidsklachten?
  3. Heb je de afgelopen 24 uur verhoging of koorts?
  4. Ben je de afgelopen 24 uur benauwd?
  5. Heb je de afgelopen 24 uur reuk- en/of smaak verlies?
  6. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?

En natuurlijk als je huisgenoten met corona hebt of (uiteraard) zelf in quarantaine zit.

Testen op corona?

Als je getest wordt op corona, dient het bestuur dit te weten. Meld dit aan voorzitter. Afhankelijk van de uitslag dient ODO namelijk acties te ondernemen.

Hou de website en teamapps in de gaten deze week voor verdere informatie.

Het Bestuur