ODO C3 wordt goed voorspelbaar (6-4)

Graag wil ik u voorstellen aan de leuke, fanatieke en gezellige meiden van ODO C3. Birke, Ciara, Ilse, Lynn, Naomi, Nienke, Noor en Ruth onder bezielende leiding van Celine. En voor een klein beetje tegenwicht toch ook nog Simon als trainer coach. Deze meiden spelen samen voor het eerst in de C en dus voor het eerst op 3,5m palen en met een K5 bal, wat bij elkaar best een grote stap is. We zijn dit seizoen dan ook vooral maar weer met de basis begonnen. Tegen grotere fysiekere tegenstanders is de balbehandeling en gooitechniek extra belangrijk, want anders kom je niet aan samenspel toe. Naast die goede techniek is een beetje lef en fouten durven maken dan ook wel van belang, maar dat zit bij deze meiden wel goed! Bij iedere bal uitstappen, gooien en starten met lopen tegelijk begint al lekker te draaien. Naar links met links en naar rechts met rechts blijft lastig, maar de meiden proberen het zeker wel! De eerste 4 wedstrijden zien we dus dat het samenspel al met de week beter gaat en er worden leuke kansen gecreëerd. Het afmaken van die kansen wordt dan de volgende uitdaging. Tot op heden hebben we daar nog niet extra op getraind, want we kunnen niet alles tegelijk. Het durven schieten van afstand, met die grotere bal en hogere paal, is wel iets wat al wat wordt geprobeerd door de meiden. Schieten gebruikmakend van je hele lichaam en niet alleen je armen, is dan van belang. Daar valt nog wel wat eer te behalen! In de vierde wedstrijd van dit seizoen kwamen we ook voor het eerst de diepteballen uit de verf. Misschien vanwege de goed verdedigende tegenstanders dat we wel moesten, maar dan is het extra leuk als het ook echt lukt. De komende periode zullen we nog meer aandacht gaan geven op die diepteballen en rugkantballen, in plaats van alleen maar naar de bal toe vrijlopen. Als de meiden dat onder de knie krijgen, zal het korfbal nog leuker worden. Gisteren kregen we daar al een voorproefje van.

Maar vanwaar dan de titel van dit stukje? In de eerste oefenwedstrijd lukt het qua uitslag nog niet helemaal met 5-6 verlies, maar alle drie de wedstrijden nadien werden met 6-4 gewonnen. Bijna voorspelbaar dus, maar met dat verschil dat de tegenstanders ook iedere week iets beter waren, wat ook in de stand in de poule te zien is. ODO C3 heeft dus een duidelijk stijgende lijn te pakken en we gaan kijken of we dat in de drie return wedstrijden ook kunnen waarmaken! De meiden gaan ook beter spelen wanneer er meer publiek langs de lijn staat, dus kom zaterdag ook vooral bij ze kijken om 10:00 uur thuis! Met zo’n leuk en slim stel meiden, zijn ze ook vast wel in staat om met elkaar wekelijks af te spreken wie er even een verslagje schrijf!? Kom maar op meiden!

groeten van de haan tussen de kippen 😉