ODO 1 – DES (D) 1 (9-17)

Beste lezers,

Voor ODO 1 is het niet bepaald een ideale start van de competitie. 0 punten uit 3 wedstrijden en in totaal ook maar 27 doelpunten gescoord, wat simpelweg veel te weinig is. Daarentegen zullen we er toch iedere week weer alles aan doen om er een stijgende lijn in te brengen en onze scherpte op de trainingen door te zetten naar de zaterdagen.

Afgelopen zaterdag mochten we weer een wedstrijdje thuis spelen, dit keer tegen DES uit Delft. Er waren wat wisselingen in het team, gezien de afwezigheid van Wouter en Jesse. Willem was gelukkig weer terug en de vierde herenplek werd opgevuld door Lennart.

We hadden heerlijk weer en na de pot van ODO 2 werd het terras al snel gevuld met veel publiek en ook het Team van de Week was in groten getale aanwezig. Je kon aan ieders gezicht zien dat we er klaar voor waren en dat we zin hadden om een wedstrijdje te gaan winnen.

De start van de wedstrijd was goed, we creëerden kansen, gaven verdedigend veel druk en waren voornamelijk onze tegenstanders aan het aftasten; waar lagen bij hun de kansen, waar konden we extra druk geven en waar moesten we extra op letten? Maar ook keken we natuurlijk naar ons eigen spel. We stonden snel op een 3-1 voorsprong en hadden er een goed gevoel over. Toch begon de wedstrijd al vroeg te kantelen. DES had ook het gat van de korf gevonden en liet wat meer scherpte zien in de afronding. De rust werd met een 4-7 achterstand ingegaan. 7 doorlaten is netjes, maar 4 scoren is gewoon te weinig. We wisten van DES dat het gevaar voornamelijk bij de heren lag en dat zij ook in de rebound sterk waren, dus dat we hier beter en slimmer mee om moesten gaan. Er was nog niets gespeeld, dus vol goede moed gingen we de tweede helft in. Maar ook in de tweede helft was al snel te zien dat het ons aan afronding ontbrak. Leon probeerde nog voor een kantelpunt te zorgen door Twan, Martijn en Sam in te brengen, maar dit mocht helaas niet meer baten. Als wij meer kansen af maakten die we normaal, op de trainingen, wel zouden scoren, hadden we DES meer druk kunnen blijven geven. Waar het door komt, ik weet het niet. Maar zonde is het zeker. DES won uiteindelijk met 9-17.

Ondanks dat we nog geen punten hebben behaald blijven wij ons iedere week weer voor de volle 100% inzetten om die punten wel een keer in eigen zak te houden, want we hebben laten zien dat we echt wel een potje kunnen korfballen.

Ik wil, namens het hele team, al het publiek bedanken voor de aanmoediging. Jullie aanwezigheid geeft ons al een onwijs goed en positief gevoel en we doen ons best om jullie daarvoor te belonen! Ook het Team van de Week was weer TOP. We hebben jullie liedjes en yells zeker weten gehoord! Als laatste natuurlijk de reserves, invallers, staf en iedereen die ons steunt bedankt. Zonder jullie lukt het niet.

Volgende week mogen we weer aan de bak tegen Vitesse uit Barendrecht. We spelen weer thuis om 16:00 en hopen jullie weer in grote aantallen te mogen verwelkomen! We gaan deze week alvast hard aan de slag. Hopelijk tot volgende week!

Liefs, Cynthia