Die Haghe E2 – ODO E4 (6-5)

Vandaag de eerste wedstrijd om het echie!

Na de oefenwedstrijd vorige week, jullie 2e wedstrijd bij de E pupillen, met als GROTE verandering ten opzichte van het F korfbal, het verdedigen…..!

Naar Den Haag, tegen Die Haghe. Altijd weer benieuwd wat voor tegenstander je tegen komt. Welnu, Die Haghe E2 is een pittig ploegje met 3 jongens en 1 meisje. In het begin werden jullie er een beetje door verrast, en Die Haghe wist dan ook best wel vaak de bal te onderscheppen en met kansjes op voorsprong te komen. Van onze kant werd er goed samengespeeld en gekeken en ook goed verdedigd, maar het omschakelen (zodra de tegenstander de bal heeft, direct reageren) lukte niet elke keer goed en als we kansen kregen waren we niet heel erg scherp. En het was een beetje verwarrend wie er nu als jongen of meisje speelde door de hesjes en omgedraaide shirts. en dat je als jongen geen meisje mag verdedigen en als jongen geen meisje mag verdedigen (..) Het was wel een leuke, gelijk opgaande wedstrijd alhoewel Die Haghe zelfs tot 4-1 uit liep. Daarna kwamen we langzaam, maar zeker dichterbij en zelfs op gelijke hoogte. En werd het toch spannend op het eind, waarbij Die Haghe met wat geluk de winnende treffer er in gooide.

Verloren dus, maar met opgeheven hoofd. Jullie hebben laten zien dat je veel geleerd hebt afgelopen jaar, en jullie leren nu al zo snel bij….dat is erg leuk om te zien! We gaan weer lekker trainen en volgende keer weer wat scherper schieten, dan hoeven we het niet zo spannend te maken….

groetjes, Rob