ODO E5 – Excelsior (D) E4 (1-1)

En dan vandaag na ruim 5 maanden mogen we weer competitie gaan spelen. Het is toch nog steeds een beetje vreemd maar het wordt ook al de nieuwe standaard dat we om het veld elkaar de ruimte geven. Het fijne is dat de ouders ook weer samen op gepaste afstand mee kunnen en mogen genieten van het spel dat de kinderen op het veld spelen. Voor de E5 is er veel veranderd sinds maart ze zijn van de F naar de E gegroeid en spelen nu dus een volgende fase in het spel. Niet meer alles door elkaar heen maar dames en heren die alleen elkaar mogen verdedigen  en ook niet meer mogen scoren als je verdedigd wordt, zijn toch wel de grootste veranderingen.
Vandaag stonden Iris, Maud, Nolah, Roos en Benthe samen met invaller Fleur klaar voor de eerste wedstrijd. De grote vraag was natuurlijk hoe sterk de tegenstander zou zijn? Nou dat viel gelukkig mee en de twee teams waren goed in evenwicht waardoor het een leuke wedstrijd was om naar te kijken.
De teamgenoten konden elkaar goed vinden en er werd zeer goed samen gespeeld. Het is ook mooi om te zien dat ze de vaardigheden die ze op de training krijgen proberen toe te passen op het veld. Zo werd er goed geprobeerd om uit te stappen en met de juiste hand te gooien. Doordat de teams heel goed in evenwicht waren kwamen ze niet zo vaak tot een schotpoging en duurde het tot ver in het 3e kwart voordat Roos het eerste doelpunt van het seizoen maakte en zo kwamen ze met 1-0 voor. En helaas kwamen de tegenstanders ook nog tot een mooi doelpunt waardoor het in de eerste wedstrijd tot een 1-1 gelijk spel is gekomen. Goed gespeeld dames en ga zo door !!!