Van het bestuur

Zaterdag 8 februari zijn we met 15 kinderen uit onze E-teams en hun ouder(s)/broertjes/zusjes naar een echte korfbal league wedstrijd geweest: Fortuna uit Delft tegen Top uit Sassenheim. Beide ploegen stonden vorig jaar tegenover elkaar in de finale in Ziggo Dome! Dat gebeurt je niet elke week, mogen oplopen aan de hand van de beste spelers van Nederland, in een overvolle, donkere, sfeervolle hal met superharde muziek. Best ook wel een beetje spannend soms. De namen van onze E-tjes schalden door de luidsprekers, samen met de namen van de TOP-spelers. Daarna mochten ze op gereserveerde plekken op de tribune zitten om de wedstrijd te aanschouwen.

Een spannende pot die in de eerste helft uiteindelijk door Fortuna werd gedomineerd, maar in de tweede helft helemaal door TOP werd overgenomen. TOP won dan ook uiteindelijk. Erg leuk dat we ook dit jaar weer door Fortuna hiervoor zijn uitgenodigd. Het is erg belangrijk om zo onze sport breed te promoten. Het maakt tenslotte best indruk als je de beste spelers van de Nederlandse competitie van zo dichtbij mag aanschouwen! Ga gerust zelf ook eens kijken naar een korfbal league wedstrijd in de buurt, of volg er eens een via de live stream via www.korfbal-kijken.nl of www.korfbal.nl/korfballeague. Een aanrader!

De potgrondactie is momenteel in volle gang. De temperaturen zijn alles behalve winters, dus een goede reden om alvast in de tuin aan de slag te gaan. ODO helpt daar een handje mee; zelf sjouwen is niet meer nodig. Op 13 en 14 maart bezorgen we alle zakken potgrond, tuinaarde, heidegrond, schors etc. bij de mensen thuis, zelf tot ver in de buitengebieden en in Maassluis. Mocht u uw bestelling nog niet hebben doorgegeven, dan graag nog even doen via de webshop! Om al die zakken bij de mensen thuis te krijgen, hebben we veel sterke mannen nodig. Dus hierbij een oproep aan alle vaders en andere sterke mannen: Heb je je nog niet opgegeven en heb je op vrijdag 13 of zaterdag 14 maart een paar uurtjes tijd om te helpen, graag! Vele handen maken in dit geval licht werk. Stuur een mailtje naar potgrond of bel op app naar Marlize (06-30175139).

Ook op een ander front zijn we druk bezig: het ODO pinksterkamp. Volgens goede gewoonte gaan we elke 5 jaar met de hele vereniging. Een paar weken geleden bestond ODO al weer 70 jaar, dus een jubileumjaar en reden om met iedereen op kamp te gaan. Zoals u wellicht gezien hebt, wordt er hier en daar al voorzichtig wat aandacht aan geschonken. Binnenkort volgt meer info en de inschrijving, dus hou alle kanalen goed in de gaten.

Nog meer nieuws: de datum voor het Smaak en Meer beachkorfbal toernooi is inmiddels ook bekend: zaterdag 4 juli. Een datum om in je agenda te noteren. De derde editie van dit inmiddels grote succes wordt op de hopelijk zonnige beachvelden van onze accommodatie gehouden. Het eerste jaar was het zinderend mooi weer. Vorig jaar hebben we aan het eind van het toernooi wat druppels gehad. Hopelijk dit keer weer een stralende, warme zon en heel veel teams om tegen te strijden in het mulle zand met na afloop een heerlijke maaltijd van Smaak en Meer.

Maar zover zijn we nog lang niet. We hebben nog heel wat zaalkorfbalwedstrijden te gaan en gezien het onstuimige weer ben ik blij dat we nog even binnen mogen ballen. Succes allemaal de komende week. Voor wie op vakantie gaat volgende week, alvast veel plezier gewenst!

Hartelijke groet namens het bestuur,
Barbara Hanemaaijer ( accommodatie) 06.533.48.542