Verslag van Dana over het regioteam RTC Den Haag

Hallo allemaal,

Ik ben Dana en 11 jaar en speel in de C3. Vorig jaar heb ik een stukje geschreven over het regioteam RTC Den Haag -13, waar ik in mee mocht spelen afgelopen jaar. We gingen om de week op maandag trainen. Binnen in het Topsportcentrum in Den Haag en buiten bij Fortuna Delft dus dat was wel lekker dichtbij. Er speelden ook 6 kinderen van Fortuna in mijn team, 3 van Die Haghe, 3 van Reflex en 3 van Achilles en ik. We hadden een hele leuke coach Wibout, die alles altijd goed kon uitleggen en Koos kwam ook helpen als we een toernooi hadden. In het begin was het best wel spannend en ff wennen, omdat ik alleen van ODO was, maar dat ging al snel over. Met Hemelvaart hadden we een toernooi lekker dichtbij in Maassluis tegen alle regioteams van heel NL en daar werden we 2e achter het team van Rotterdam. In de herfstvakantie gingen we naar Koog Zaandijk en daar waren we weer met de 12 teams. In onze poule werden we toen 2e. We moesten bij de eerste 3 eindigen om in december bij de Korfbal Challenge in Rotterdam in de winnaarspoule te komen. Dat was dus gelukt. Op 27 december mochten we met de 6 beste teams van NL wedstrijden spelen om de 1e plaats. We speelden 5 wedstrijden tegen: Rotterdam, De Vallei, Friesland, Noord-West en Midden Nederland. Het was heel leuk en spannend en aan het einde van de dag zijn we 2e van NL geworden, het team van Noord-West was 1e. Ik vond het heel gaaf om mee te doen en heb er ook heel veel van geleerd.

Doei!

Dana vd End

Foto’s van Studio Van Dam