Ook Anouk blikt terug op jaar RTC

Hallo allemaal,

Ik ben Anouk van der Hoeven, 14 jaar en speel in ODO B1. Ook ik heb net zoals Dana, een jaar lang meegetraind bij RTC West (-15).  Om de week op Maandag trainden we 1,5 uur met het team in het Topsportcentrum in Den Haag. Tijdens het buitenseizoen trainden we bij Fortuna in Delft. In mijn team speelden 10 mensen van Fortuna, 1 van Avanti, 2 van HK V ons Eibernest, 1 van Die Haghe, 1 van KVS en ik van ODO.

Onze coach was Luca Dekker, iets later in het seizoen kwam Rick Vermeer (speler van ODO 1) ook training geven. Net zoals bij Dana was het op het begin heel spannend omdat je daar nog niemand kent.

Met Hemelvaart hadden wij een toernooi in Nijverdal, na 2,5 uur rijden waren we er eindelijk. Alle regioteams waren in Nijverdal, helaas verloren we de finale met een Golden goal van Alblasserwaard waardoor we 2e werden.

Om op de Challenge te mogen spelen moesten we in de top 4 komen bij het herfsttoernooi. Dat was gelukt. Bij het toernooi in de herfstvakantie  bij Deetos in Dordrecht verloren we helaas ook de finale, maar we mochten wel spelen in de kampioenspoule op de Challenge aan het einde van het jaar.

Dan eindelijk de Challenge! We streden in de kampioenspoule tegen de 8 beste teams van NL. De eerste 2 wedstrijden waren we nog niet helemaal wakker, waardoor we tegen Rijnland 6-6 speelden. Hierna verloren we tegen Friesland met 4-8, Den Haag vs De vallei: 11-2 gewonnen en Den Haag vs Zaanstad: 9-5 gewonnen.

In de finale moesten we weer tegen Friesland, waarvan we eerder die dag al hadden verloren. De uitslag…….. Den Haag vs Friesland: 5-3 GEWONNEN !!!

We sloten de Challenge af met winst, we kunnen onszelf de beste van NL noemen -15 !

Het was heel gaaf om dit mee te maken en ik heb er heel veel van geleerd.

DOEIII !

Anouk vd Hoeven.

Foto van Studio Van Dam