Achilles (Hg) E3 – ODO E3 (8-15)

Vandaag zijn we afgereisd naar de Sportcampus in het Zuiderpark. Wat een mooi en vooral groot complex (maar we vinden ons clubhuis en de Hofstede toch stiekem wel gezelliger). Zou de E3 de overwinning van de laatste keer vervolg kunnen geven? De laatste keer was trouwens erg spannend met een 11-12 overwinning uit bij Ondo, met een doelpunt van ODO in het slotsignaal. In die wedstrijd die op en neer ging toch de 2 punten mee genomen. Wat waren ze blij naar een matig buitenseizoen. Zo nu heb ik mijn verslagbeurt van vorig keer toch nog een beetje goed gemaakt 🙂
Het team was vandaag niet compleet. Sofie was een weekend weg, Lieke nog geblesseerd en Ilse was de ochtend ziek geworden. Thijmen en Emma vertegenwoordigde de E3 en deze werd aangevuld met 2 toppers, Tijn en Fleur uit de E2. Super dat jullie mee hebben gedaan!
We begonnen spectaculair, zelf zo dat de tegenstander er geen raad mee wist. We kregen veel ruimte en hierdoor werd het zelf een beetje chaotisch. Maar als snel kwam er iets meer rust in het spel, alhoewel de beweegelijkheid van de ODO-ers was ongekend. Als snel 0-4 door 3x Fleur en 1x Tijn. Dit werd nog verder uitgebouwd naar 0-6. Op een stand van 2-7 kreeg Thijmen een verdiende strafworp en was er de kans om te scoren door een E3-er. Helaas mis, maar niets aan de hand we gingen door. Er werd goed verdedigd en Thijmen strooide met boogpasjes, geweldig. Tijn probeerde alles van een grote afstand erin te gooien, geweldig! Emma had met zichzelf afgesproken alleen maar op de rand te gooien of net ernaast. 🙂 Met de rust was Achilles teruggekomen maar 4-7, maar dit was wat vertekenend. Wij konden niet wisselen en zij hadden 2 wisselspelers, dus zouden ze op fitheid toch dichterbij komen? Na rust golfde het wat meer op een neer en wisten wij vaders het van te tribune natuurlijk veel beter dan de scheidsrechter, en nee, wij waren wel objectief… Inmiddels was het 6-12 door 9x Fleur en 3x Tijn en toen was Emma daar toch op mooi aangeven van Fleur, 6-13. Dit gaan we niet meer weggeven. Cynthia en Marit bleven de spelers van positieve coaching voorzien. Top gedaan meiden. Nog een doelpunt van Tijn en de laatste van Emma waardoor de eindstand op 8-15 is uitgekomen. Weer 2 punten in de tas en bovenaan in de poule. Volgende week thuis tegen de medekoploper, dus we hopen weer op een leuke wedstrijd! Groeten van een trotse vader van Emma.