ODO 1 – Vitesse (Ba) 1 (16-18)

Zaterdag 8 december stond de wedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht op het programma. Een ploeg waar we in de afgelopen twee jaar meerdere malen tegen hebben gespeeld. Het resultaat van de afgelopen jaren was telkens niet in ons voordeel, 3x verlies, 1x gelijkspel. Na een goede voorbereiding te hebben gedraaid en de eerste twee wedstrijden te hebben gewonnen waren we gebrand ook deze wedstrijd naar onze hand te trekken en de koppositie in de poule te behouden. Het vertrouwen in de selectie is groot. Iedereen is bereid voor elkaar te werken, wat leidt tot een leuk spel en een goede sfeer.

Vorige week was een harde strijd, we stonden op scherp. Vitesse is een ploeg die bekend staat om zijn dynamische spel en mogelijkheden over 8 schijven. Vanuit Leon dan ook de aanwijzing om allereerst je eigen tegenstander uit te schakelen.

De wedstrijd begon met een hoog baltempo. Het openingsdoelpunt kwam van de kant van Vitesse, snel gevolgd door een strafworp voor ODO 1-1. Een schot van Cynthia leidde tot een 2-1 voorsprong, echter was dit van korte duur Vitesse maakte de 2-2. De eerste twintig minuten ging het gelijk op, beide ploegen waren scherp en gehaaid. Aan de kant van ODO waren er aanvallend wat slordigheden. Het spel was soms chaotisch wat leidde tot onnodig snel balverlies. Ondanks dat bleven we aansluiting houden. Met nog 10 minuten tot de rust stond het 6-6. Door meer rust in de aanvallen te nemen, werd het spel beter. Via schoten van Willem en Lennart zette we voor het eerst in de wedstrijd Vitesse op een afstand van twee verschil, 8-6. Met aan beide kanten nog een doelpunt gingen we met 9-7 de rust in.

Verdedigend hadden we het redelijk op orde. Er werd strak en dichtbij verdedigd en rond de paal werden geen onnodige kansen weggegeven. Aanvallend was het slordig. We waren onrustig, wat leidde tot onnodig balverlies. Hierdoor zat er in de eerste helft een periode waarin lang niet gescoord werd. Aan ons de taak om dit in de tweede helft niet te laten gebeuren. De inzet was goed, de duels werden gewonnen, dit moesten we volhouden.

De eerste 10 minuten van de tweede helft hielen we strak vol. Verdedigend sloten we goed aan. Met schoten van Willem, Rick en Lennart bleven we de voorsprong houden tot 12-10. Hierna zette Vitesse aan en kwam het tot een gelijkspel, 12-12. Tijdens deze periode ging het net als de eerste 10 minuten gelijk op en kon het nog twee kanten op voor ODO. Gedurende dit kwartier maakte Vitesse makkelijk doelpunten, ze waren scherp. Aan de kant van ODO werd er moeizamer gescoord en werd het spel aanvallend statischer. In deze spannende eindfase van de wedstrijd knokte we ons tweemaal terug van een achterstand via een schot van Rick (14-14) en een doorloop van Jenny (15-15). Met nog 5 minuten op de klok kon het dubbeltje twee kanten opvallen. Een dame van Vitesse was op schot en schoot hun vanaf de zijlijn op een voorsprong van twee doelpunten verschil. Aanvallend was ODO in deze fase slordig en werd er niet gescoord. De heer van Rick maakte het af, en scoorde de 15-18. Tot slot scoorde Joyce nog, 16-18 waardoor de uiteindelijke uitslag meer liet zien hoe de wedstrijd was. Uiteindelijk verliezen we deze wedstrijd mijns inziens niet verdedigend. In de laatste 20 minuten van de tweede helft maken we maar 4 doelpunten, te weinig.

Na hard geknokt te hebben en de overwinning te hebben geroken was dit een zure nederlaag. Uiteindelijk mogen we trots zijn om deze ploeg zo lang bijgebleven te zijn. Het moet alleen beter. De fases waarin we niet scoren moeten eruit. Nog twee trainingen tot de laatste wedstrijd van het jaar.

Het was leuk om te zien hoe vol de tribunes weer zaten, de sfeer was ernaar en dat geeft steun in het veld! De volgende thuiswedstrijd is in het nieuwe jaar op zaterdag 11 januari om 19.00 uur. Volgende week mogen we de punten halen in Reeuwijk, start 18.50 uur. Zien we jullie daar ook?

Tot slot mijn complimenten aan de scheidsrechter. Hoewel hij niet opviel in het spel, was dat misschien juist zijn kwaliteit. Hij hield goed het overzicht (ook wel makkelijk met die lengte) en floot op de juiste momenten. Veelal wordt het vergeten, maar zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Bedankt!