ODO 1 – Korbis 1 (10-18)

Zaterdag 23 maart. De laatste thuiswedstrijd in de zaal tegen Korbis 1.

De heenwedstrijd werd door fysiek spel uiteindelijk afgesloten met een punt voor beide ploegen.
Er stond niks meer op het spel vandaag, deze wedstrijd ging puur om de eer. Je wilt lekker korfballen en het publiek laten genieten van de laatste thuiswedstrijd in de zaal. Ook dachten we met zijn alle terug aan de wedstrijd van vorige week tegen Kinderdijk. We verloren toen net maar hebben met zijn alle een knappe teamprestatie neergezet tegen de koploper.
Dus nu verder naar deze wedstrijd, met de kangoeroes als team van de week die er allemaal waren, moeten we deze klus toch klaren?

Voor dat we begonnen mocht ODO 2 aantreden. Dit was een spannende en heel erg belangrijke pot. Door de vechtlust van 2 hebben ze uiteindelijk terecht gewonnen! Gefeliciteerd nogmaals.

ODO 1 – Korbis 1
Er werd scherp begonnen en gedurende de eerste helft ging de stand gelijk op. Even leek het alsof we in de wedstrijd kwamen, maar naarmate het einde van de eerste helft stokte het meermaals bij beide teams om door te gaan met scoren. We gingen daardoor de rust in met een stand van 4 tegen 5. Goed verdedigd en veel te weinig gescoord.
Rob vertelde ons in de rust dat we elkaar meer moesten vrij spelen door het achterveld te gebruiken en we het geduld moesten bewaren. De schoten konden dichterbij en de tweede kansen waren volgens hem weggevertjes, als we ze niet scoren. Dus aan ons de taak om de wedstrijd verder te lezen.
In de tweede helft ging Korbis meer druk geven en achter verdedigen en helaas kwamen wij hierdoor niet meer terug in de wedstrijd. De schoten van Korbis waren zuiver en bij ons waren het door de tactiek van Korbis vaak één schotsaanvallen die net mis gingen. Hierdoor zat er geen gevaar meer in het spel en is waar we vandaag op gehoopt hadden niet gelukt.

Volgende week zaterdag 30 Maart wacht ons de laatste zaalwedstrijd om 17:55 bij DVS 1 in Hendrik Ido Ambacht. Maar voor deze wedstrijd speelt ODO 2 de wedstrijd van het seizoen, om zich te handhaven in de 2e klasse! KOM DAT ZIEN.

Tot slot namens de gehele selectie dank aan de supporters tijdens de zaal wedstrijden in de Hofstede, de activiteitencommissie voor ‘het Team van de week’, de jeugdleden voor het aanmoedigen en Rene en Eva voor de gastvrijheid.

Tot volgende week en anders weer graag op het veld aan de Baanderheer.

Groetjes,
Nikki