ODO D2 – DES D1 (2-12)

hoi meiden,

De pen was doorgegeven aan Birke, niet wetende dat zij niet kon spelen vanwege een feestje. Iedere week een wedstrijdverslagje valt toch wel in de smaak, dus mag de invalcoach nog even een extra beurt 😉

We hebben nu 2 wedstrijden achter elkaar tegen een D1 gespeeld. Beide wedstrijden werd in uitslag ruim verloren, maar qua spel vind ik het 2 dikke overwinningen waard! De eerste wedstrijd van 2019 was nog erg slapjes met z’n allen, maar wat jullie nu al 2 weken hebben laten zien, is erg gaaf! Hoe jullie er ondanks de goede tegenstanders alles aan doen om het ze echt moeilijk te maken, is super. Het durven verdedigen met zicht op bal lukt per week al steeds weer een stukje beter. Hoeveel ballen zijn er gisteren tegen Des wel niet onderschept op die manier! Top! Zo verdedigen is wel een extra uitdaging en lastig om geen doelpunten tegen te krijgen, maar als jullie dit samen onder de knie krijgen, gaan jullie er nog veel lol aan beleven.
Het aanvalsspel ging bij vlagen ook al heel leuk. Er werden al weer wat meer kansen gecreëerd dan de vorige wedstrijd. Als jullie het spelen op de doorloopbal én de diepteballen een beetje kunnen gaan afwisselen, wordt het voor de tegenstanders steeds lastiger om jullie te verdedigen. Fijn om te zien dat de extra training van Rob over de gooitechniek er tegen Des een stuk beter uit zag dan de laatste wedstrijden. Technisch goed kunnen gooien is zo belangrijk. De tweede helft werden het helaas weer iets teveel slappe boogballetjes, maar dat kunnen we de volgende wedstrijd weer gaan verbeteren.

Hoe leuk was het ook dat jullie pas bij Fortuna 1 team vd week mochten zijn en dat gisteren één van die spelers, Thomas, bij jullie terug kwam kijken! Leuk dat jullie zo je eigen fan aan de kant hadden zitten. Volgende keer kunnen we wel weer bij hem gaan kijken, als jullie dat leuk vinden.
Naomi had vorige wedstrijd de pen al doorgegeven aan Birke, dus volgende wedstrijd is zijn gewoon aan de beurt om een stukje te schrijven.

Meiden, de coach en invalcoach zijn trots op jullie. Hou dit zo vol! Laat je niet teveel kisten door de goede tegenstanders. Die overwinningen komen vanzelf wel weer tegen gelijkwaardige tegenstanders.