Weidevogels 1 – ODO 1 (13-19)

Gisteren mochten we aantreden tegen het eerste team van Weidevogels in Bleiswijk. Een team waar we al vaker tegen mogen strijden en een team waar we wellicht meerdere spelers al kennen. Van te voren kan je dus makkelijker inspelen op de gevaarlijke punten van het team. We mochten spelen op een iets wat dempinggebrekkige vloer, maar dat mocht ons niet afleiden van het gelijk vol gas geven aan het begin van de wedstrijd.

De eerste helft begon redelijk gelijkwaardig. Het spel wat we speelden, was iets te gehaast en we keken eigenlijk nog niet naar wat de zwakke plek was van de verdediging van Weidevogels. Toen we dat wel zagen, begonnen we uit te lopen naar 5-10. Het druk geven bij de tegenstander werkte goed. Het scoren moest duidelijk van de mannen komen. Verdedigend zaten we er goed bij en gaven we op de juiste momenten veel pressie bij de tegenstander. Dat resulteerde tot frustratie en een vroege wissel bij Weidevogels.

In de tweede helft moesten we het vooral uit gaan spelen. Er moest goed gekeken worden naar de juiste kansen en we mochten het niet meer weg geven. Het streven was dan ook: In plaats van 1 goede helft nu gewoon de hele wedstrijd goed spelen. We begonnen de tweede helft al met een nog grotere voorsprong en we wisten het op te brengen tot 7-14. Helaas kregen we toch een inzakmomentje. De ballen bij Weidevogels gingen er in en wij begonnen met chaotisch spel. De tegenstander zorgde er voor dat ze nog maar drie doelpunten achter stonden. Gelukkig wisten we dit om te zetten en hebben we uiteindelijk de wedstrijd naar ons getrokken. Het opbrengen van de concentratie en het constante spel zorgde er voor dat we de wedstrijd toch mooi af konden sluiten. 13-19. Een wedstrijd die je eigenlijk gewoon moet winnen, maar als nog lekker is als je hem binnen sleept. We moeten er voor zorgen dat we vanaf nu mee gaan doen met de top 3 en dat we het Vitesse volgende week heel erg moeilijk gaan maken. Iedereen weer bedankt die aanwezig was tijdens de wedstrijd. Volgende week weer in onze eigen Hofstede om 18.25. Komt dat zien! Groet, Lennart