ODO D1 – OZC D1 (5-4)

Heerlijk, eindelijk is het weer zaterdag. Zaterdag=korfbaldag. Helaas was Nikki er niet, omdat ze aanwezig was op een bruiloft.  Vandaag mochten we het laten zien tegen het onbekende OZC uit Rotterdam. In de hogere poules ga je tegenstanders tegenkomen die je nog niet eerder hebt gehad en dat maakt het korfbal ook leuker. Een stukje voorbereiding (lekker inschieten, goed warm lopen) hoort hier natuurlijk wel gewoon bij. Het zoeken van de concentratie is voor sommigen van de D1 ook soms een uitdaging, maar we zorgen er voor dat iedereen er staat aan het begin van de wedstrijd. In de trainingen van Nikki is er geoefend om de tegenstander zoveel mogelijk druk te geven wanneer zij de bal hebben onderschept. Ook blijft het voorverdedigen terugkomen om het insnijden van de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken.

In de eerste helft liet ODO een andere houding zien dan ik andere wedstrijden zie. Af en toe een beetje afwachtend, maar vooral meedoen in het tempo van de tegenstander. OZC speelde enorm traag en soms werd er meer dan een minuut overgespeeld totdat er een schot viel. Dat vraagt veel van je concentratie en het is lastig vol te houden. Met een prachtig afstandsschot van Gian kwamen we eerst op een 1-0 voorsprong, maar we gingen de rust in met 1-2. Beetje een vreemde ruststand, want iedereen wist dat er meer in zat.

De tweede helft begon al een stuk feller, maar de aanvallen van ODO wilde toch niet geheel lukken. Verdedigend stonden we erg sterk te spelen, maar het moet van twee kanten kloppen, zowel aanvallend als verdedigend. Pas later in de wedstrijd wisten we toch om goals te gaan maken. Uiteindelijk, met wat geluk, wisten we de wedstrijd te winnen door verschillende goals van Dana en Sven. Wat hebben jullie het spannend gemaakt en uiteindelijk is het toch ongelofelijk lekker om deze punten in Maasland te houden. Ik moet zeggen: ”Ik heb in tijden nog niet zo hoog gesprongen van blijdschap”. Het is nu belangrijk om hard te blijven werken, zodat we deze reeks met overwinningen weten vol te houden. We gaan er voor de komende tijd. In ieder geval bedankt voor alle support! Groet, Lennart