ZKC ’31 1 – ODO 1 (19-18)

Met een iets langere rit naar Zaandam mochten we ons voorbereiden op een pot tegen ZKC’31 1. Afgelopen donderdag hebben de wedstrijd van Dijkvogels tegen ons en van Dijkvogels en ZKC. Enkele opvallendheden: Een paar scherpe schutters die we uit moesten schakelen. Verder is er een bepaalde Zaandamse mentaliteit waar we meteen al door moesten prikken, aldus Rob. Met de overheersende cacaogeur in onze neuzen konden we ons klaarmaken voor deze wedstrijd.

Aan het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, maar we wisten op een gegeven moment een gat te creëren van 4 doelpunten. We speelden op dit moment met ons koppie en lieten ons niet uit het spel halen. Tot op een moment waar ZKC iets fysieker ging spelen, kregen zij de kans door ons om in het spel terug te komen. Het bleef daarna spannend met om en om doelpunten, maar we wisten geen gat te maken. Ruststand 10-10.

Uiteindelijk bleef het in de tweede helft spannend, waarbij er nog steeds om en om gescoord werd. In de afvang hadden we het deze wedstrijd erg lastig, zowel aanvallend als verdedigend, waardoor we in de aanval veel eenschotsaanvallen hadden en in de verdediging kon de tegenstander vaker herhaaldelijk schieten. De wissel bij de heren in het vak veranderde wel iets in het spel, maar helaas konden we wedstrijd niet naar onze hand zetten. Eindstand 19-18. Misschien was ZKC vandaag scherp en hadden ze hun dag, maar we hebben dit verlies voor het grote geheel aan onszelf te danken. Het is nu aan ons de taak om onze fouten van deze wedstrijd er uit te halen door goed naar onszelf te kijken. Volgende week een nieuwe kans en die gaan we pakken. Supporters, reserves, coaches, teambegeleiders, verzorgers, filmers, scheidsrechter, tegenstanders, publiek bedankt.

Groet, Lennart