Weidevogels D1 – ODO D1 (3-5)

Na de wedstrijd van vorige week werden we vandaag uitgedaagd om in de revanche Weidevogels van de eerste plaats te stoten. Vorige week hadden we het zwaar en hebben helaas de punten aan Weidevogels moeten geven. Vandaag een nieuwe kans! Omdat we de spelers van Weidevogels nog goed kenden, konden we hier ook rekening mee houden. Ze zijn bijvoorbeeld sterk in de doorbraak en schieten af en toe een schot van 9/10 meter er in. Wij halen meer acties door goed samen te spelen en er voor te zorgen dat we voor elkaar werken. Toen de wedstrijd begon, werd er wel samen gespeeld, maar was ODO te zwak met het in beweging blijven. Sam gooide een mooie bal op 1 been erin, maar we lieten de tegenstander vrijwel al snel op 3-1 komen. We lieten te weinig zien en we wilden soms te snel die bal omhoog gooien zonder er echt aandacht te besteden. In de rust moest dit anders. ODO moest door meer beweging beter vrijkomen, waardoor de ballen niet zo snel meer onderschept werden. In de verdediging moest er meer concentratie komen, zodat we de tegenstander goed uit konden uitschakelen (zeker de schutters). Toen op een gegeven moment Demi er voor zorgde dat we weer op gelijke hoogte kwamen met de tegenstander, begonnen we er allemaal weer in te geloven. Er werd harder gewerkt in de aanval, waar mooie kansen uit ontstonden. Uiteindelijk kon Tim voor de voorsprong zorgen en kon Gian de wedstrijd beslissen door een mooie bovenhandse doorloop. Naar mijn mening uiteindelijk verdiend, maar we hadden veel eerder mogen beginnen met meer felheid en concentratie. Dit gaan we terug laten zien in komende wedstrijden. Zolang wij alles nu winnen, ziet het er positief voor ons met betrekking tot het kampioenschap. We gaan ervoor, tot dinsdag!

Nikki en Lennart