ODO 1 – Atlas 1 (21-17)

Gisteren mocht ODO 1 aantreden tegen Atlas 1. De Zeeuwse ploeg die ons in de uitwedstrijd had verrast. Door het fysieke en eentonige spel dat zij daar hanteren, lieten wij ons daar in Zeeland van de wijs brengen. Een terechte, zure nederlaag waarin we niets hebben laten zien van wat we daadwerkelijk kunnen. Gisteren was het tijd voor ons om te laten zien dat we gedurende het zaalseizoen beter, slimmer en volwassener zijn geworden. Vorige week tegen ONDO kwam dat er al grotendeels uit, waarin we de punten mee namen uit ‘s-Gravenzande.
Na een prachtige wedstrijd voor ons, waarin ODO 2 bleef knokken tegen de koploper en in de ‘dying seconds’ een verdiend punt uit het vuur sleepte, was het tijd voor ons.

Voorafgaand aan de wedstrijd liet de pupil van de week, deze week de D1, zien hoe het hoort en gooide de doorloop keurig erin. Klasse!

We begonnen, in tegenstelling tot de voorafgaande weken, niet goed aan de wedstrijd. Aanvallend vielen de ballen niet goed en werden er nog te gehaast gezocht naar een doelpunt. Dit resulteerde in een 0-3 achterstand en een periode van 10 minuten waarin ODO niet tot scoren kwam. Of het met de toch aanwezige spanning te maken had of dat het gewoon pech was, weet ik niet, maar het was erg lekker dat Lennart het deksel van de mand schoot. Nogmaals pakte Atlas een gaatje naar 1-4, maar kwamen we er als ploeg wel beter in. Via Wouter en tweekeer Lennart kwamen we halverwege de eerste helft om gelijke hoogte. Atlas wist voor de laatste keer een voorsprong te pakken, maar Marije schoot snel erna de gelijkmaker binnen. Wederom Lennart, die zijn vizier zeer nauwkeurig had afgesteld, bracht ons voor het eerst aan de leiding. In de laatste minuten van de eerste helft liepen we voorzicht uit naar een voorsprong. Via Wouter, Lennart en tweemaal Willem werd een ruststand van 10-7 bereikt. De meegekregen strafworp, die net voor rust door de sprongkracht van Eline werd binnengehaald, viel op een zeer prettig moment.

In de rust zette Rob de puntjes op de ‘i’ en was het voor ons de taak om de wedstrijd definitief naar ons toe te trekken. Atlas kwam na rust toch weer dichterbij, maar Lennart met doelpunt 6 en 7 schoot een verschil van 4 op het bord (12-8). Maar Zeeuwen blijven Zeeuwen en dus bleven zij strijden voor elke meter, tot de laatste minuut.

Het verschil bleef hangen op 3 doelpunten. Cynthia, Willem, Mark scoorden, maar dat deed Atlas ook. Op een stand van 15-13 werd het beslissende gaatje geslagen door een schot van Wouter en een doorloopbal van Eline. Laatste tien minuten werd er nog wel over en weer gescoord, maar spannend werd het niet meer. Mark, Nikki en twee vrije ballen van Willem zorgden uiteindelijk voor een terechte 21-17 overwinning.

Voor de tweede week op rij wist iedereen uit de ploeg met doelpunten bij te dragen aan de scoren en hebben we als collectief een prima, degelijke wedstrijd neer gezet. Supporters, het blijft een feest om jullie langs de kant te hebben dus via de weg, bedankt voor de support!!

Ook D1, wat een lawaai kunnen jullie maken. Heerlijk om jullie te horen zingen tijdens de wedstrijd! Vonden wij als spelers super om te horen!