ODO 2 – Tjoba 3 (11-11)

Hallo allemaal,

Vandaag de wedstrijd tegen Tjoba 3. Het was belangrijk goed te anticiperen op het spelverloop van de vorige keer. Tjoba heeft lange dames en de heenwedstrijd hebben zij hier slim gebruik van gemaakt door wegtrekballen en omdraaiballen. De taak aan de dames om nu alerter te zijn in de paalzone. Aan de kant van de heren werd de vorige keer duidelijk dat in beide vakken een goede schutter liep. Ook daar hebben wij getracht een oplossing voor te zoeken. Voor de wedstrijd werden de afspraken nog een keer doorgenomen, maar het belangrijkste punt was toch zeker wel om vooral ons eigen spel te blijven spelen. Tijdens de mooie overwinning vorige week hebben we laten zien dat we verdedigend maar weinig weggeven. We kunnen onszelf vooral gaan belonen door aanvallend meer te scoren.
Vanaf het begin van de wedstrijd wisten wij verdedigend de druk er goed op te leggen. Desondanks was het toch Tjoba die als eerst van de 0 af ging. Binnen twee minuten had ook Noor er een mooie doorloop in liggen en werd en gewisseld van vak. Tot 10 minuten voor de rust werd er redelijk om en om gescoord en de stand was 4-5. Wederom bleek dat het verdedigend allemaal goed in elkaar zat, maar aanvallend vergaten we ons af en toe te belonen. Tjoba had moeite met de tactische aanpassingen die wij hadden gedaan. Zo schoten zij vaak zonder vang of er werd geschoten door de niet-hoofdaanvallers. Precies wat wij wilden! Tot aan de rust wisten beide ploegen nog één keer de korf te vinden. Dus de stand: 5-6. Ik weet niet wat de ruststand de vorige keer was, maar aan de koppies in de kleedkamer te zien was het gat toen een stuk groter. En de vorige keer zakte het spel van Tjoba in de tweede helft, dus we hadden er alle vertrouwen in dat het vanavond nog wel eens een mooie avond kon worden. De eerste helft werd elke goede kans gevierd, net als iedere onderschepping. Dit bleek een echte oppepper voor ons en leidde tot irritatie bij de tegenstander #TOP #houdenzo. De tweede helft speelde Maaike af en toe op de plek van Jenny om wat meer voor de rebound te kunnen gaan. Jenny mocht vervolgens weer het verdedigende werk opknappen. Tien minuten voor tijd waren we tot een 9-9 gekomen. Alles was dus nog mogelijk. Extra ervaring en lengte werd er ingebracht in de vorm van Jakomijn en Thijs. Mooie kansen werden gecreëerd, maar keer op keer kregen we de bal alleen op de mand en niet er door. Tjoba had ook moeite met scoren, maar wist er nog wel twee in te prikken. Daardoor stond het twee minuten voor tijd 9-11. Ik vond het erg positief om te zien dat niemand het op dit punt op gaf. Toen stond er nog maar 1 minuut op de klok. Rick wist nog een mooi schot te scoren. Maar eerlijk gezegd dacht ik persoonlijk: leuk voor de statistieken, maar verder ook niet. Totdat Tjoba het niet goed wist uit te spelen. Daar was een belangrijke onderschepping van Thijs. Heel de sporthal voelde dat er ieder moment afgefloten kon worden. Toch maar snel een aanval opzetten. En ja hoor, in de laatste seconden wist Chiel de bal er van een mooi afstandje in te knallen (11-11)!! Snel nog één keer verdedigen, vooral geen fouten maken. Tjoba probeerde het nog één keer van de zijlijn, maar die haalde de korf niet eens. Wat een heerlijk en terecht verdient punt was dit!

Mooi was om te zien wat het nut van de video analyse is. Beelden terugkijken is zeker relevant, is deze keer gebleken. Volgende week staat er een spannende en belangrijke wedstrijd tegen Oranje Wit op de planning. Een wedstrijd waarin door twee ploegen geknokt gaat worden tegen degradatie. Vorige keer was het een mooie 16-12 overwinning. Laten we er volgende week twee meer scoren en twee minder doorlaten. Dat klinkt als een mooie doelstelling. Dan rest mij alleen nog het bedanken van alle invallers en reserves! Het waren er veel deze week, super om te zien. Ook die druk van de kant kan soms wonderen doen.