Het begeleidingsteam stelt zich aan u voor!

Dit seizoen kent het begeleidingsteam van de selectie een aantal nieuwe gezichten. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe dingen rondom de selectie. Daarom willen wij u het een en ander toelichten.

Voorstellen
Het begeleidingsteam bestaat uit acht personen. De belangrijkste twee zijn onze trainers. ’Nieuw’ dit seizoen is hoofdtrainer Rob Berreboom. Ongeveer 10 jaar geleden was Rob ook hoofdtrainer van ODO. De afgelopen jaren is Rob actief geweest bij andere verenigingen, waaronder RWA en Phoenix. Naast Rob is Alex van der Meijs de andere trainer. Geen onbekende bij de club. Beide heren zullen zich bekommeren om beide teams, maar primair is Rob verantwoordelijk voor ODO 1 en Alex voor ODO 2.
Voor de medische hulp is Remco Verbarendse een nieuw gezicht bij ODO. Remco zal op donderdagavond en zaterdag aanwezig zijn bij ODO. Enkels intapen en blessurebehandelingen tijdens wedstrijden zijn wat voorbeelden wat Remco doet. Ook is Remco te raadplegen voor alle ODO-leden met een blessure. Liever niet natuurlijk, wel prettig om te weten.
De rol van teambegeleider wordt ingevuld door een duo: Gerard en Loes. Ook Gerard en Loes zijn geen onbekenden van de club. Als teambegeleider regelen zij alle randzaken rondom een wedstrijd. Denk aan het ontvangen van de scheidsrechter, het regelen van het rijschema en het invullen van het digitaal wedstrijdformulier.
Daarnaast worden alle wedstrijden van de selectie gefilmd door de ’filmcrew’. We zijn erg blij dat Suzan en Ivo deze taak invullen. Suzan (A2) en Ivo (B3) zijn zelf ook actief in de jeugd bij ODO.
Ten slotte kent dit begeleidingsteam een nieuwe functie: video-analist. Deze functie wordt ingevuld door Bart de Vos.

Analist
Nu vraagt u zich waarschijnlijk af ‘’wat doet een video-analist?’’. Een hele begrijpelijke vraag waar wij u graag antwoord op geven. Zoals gezegd, alle wedstrijden van de selectie worden gefilmd. Daarnaast werken wij met het digitale systeem ’AnalyzeTeam’. Alle acties van iedere speler worden ’getagd’ (lees: digitaal geregistreerd). Voorbeelden van zo’n actie zijn ’schot’, ’doorloopbal’, ’rebound’, ’vrije bal’ of ’overtreding’. Een ’tag’ (lees: geregisterde actie) wordt gekoppeld aan het desbetreffende videobeeld. Nadat een wedstrijd getagd is, zijn alle acties in cijfers en in beelden zichtbaar.
Wat doen / kunnen we hier nu mee? De trainer, een speler of de analist kan al deze tags terugkijken. Doordat de statistieken zijn gekoppeld aan wedstrijdbeelden, kunnen we uit de cijfers ook de desbetreffende actie(s) zien. Hieruit kunnen zowel leerlessen worden getrokken als mooie, positieve voorbeelden worden herhaald.
Als u nog vragen heeft over dit systeem of u wilt een keer zien hoe het programma werkt, dan kunt u Bart altijd aanspreken.

8x wisselen
Afgelopen 1 september kwam een update van het spelregelboekje. Eén wijziging willen wij toelichten: het 8x (door)wisselen. Deze spelregel is, binnen ODO, van toepassing voor de teams ODO 1, ODO 2, ODO 3, ODO 4 en ODO A1.
Met deze regel is het aantal wisselmogelijkheden uitgebreid naar 8 wissels in plaats van 4. Daarnaast mag er terug gewisseld worden. Een speler die gewisseld wordt, mag later in de wedstrijd weer terugkeren in het veld. Dit mag meermaals gebeuren. Regel is wel dat een speler bij een spelonderbreking het veld uit moet; bij de volgende spelonderbreking het veld weer in mag.
Deze optie geeft aantal leuke mogelijkheden. Een voorbeeld is dat twee spelers van vak gewisseld kunnen worden. Dit kost een team dan wel 3 wissels, maar hiermee kan een wedstrijd wel gekanteld worden. Een ander voorbeeld is om een gevaarlijke schutter die in de verdediging staat naar de aanval te brengen. Door te wisselen in de verdediging en bij de volgende spelonderbreking direct in de aanval in te zetten.

@ODO_Livescore
Ten slotte zullen de wedstrijden van de selectie te volgen zijn op Twitter. Hiervoor heeft ODO een nieuw en extra Twitter-account: ODO Livescore / @ODO_Livescore! Zo blijft u dus altijd op de hoogte van de uitslagen.

Het begeleidingsteam heeft enorm veel zin in het komende seizoen. Hopelijk zijn er wekelijks veel supporters langs de lijn te vinden om ODO aan te moedigen. En wij hopen dat u het begeleidingsteam nu iets beter kent.

Namens het begeleidingsteam,

Bart de Vos