ODO A1 – ADO A1 (19-18)

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Iedereen had er erg veel zin in en was overtuigd van ons eigen kunnen mede door de goede wedstrijd die we afgelopen dinsdag tegen Twist op de mat hadden gelegd. We begonnen dan ook goed aan de wedstrijd. Al snel hadden we er 10 in liggen wat resulteerde in een 10-2 voorsprong na een kwartier. Toen kwam een moeilijke periode. Het liep even niet meer zo makkelijk als op het begin. ADO kwam steeds meer in hun spel en scoorde steeds makkelijker. Na het eerste kwartier hebben wij dan ook niet meer gescoord waardoor we ADO onnodig terug lieten komen in de wedstrijd. Met rust stond een stand van 10-9 op het scorebord. In de rust werd erop gehamerd dat we scherp uit de kleedkamer moesten komen en vooral het spelplezier van het eerste kwartier van de wedstrijd terug moesten vinden en behouden. We starten niet goed na rust. 20 minuten voor tijd keken we tegen een 11-14 achterstand aan. 3 doelpunten is niet veel maar je moet het nog wel zien te overbruggen. Maar in de 2e helft stond er een echt team in het veld. Zelfs toen we 13-16 achter kwamen bleven we voor die punten vechten. Het spel werd alsmaar beter en we creëerden veel kansen wat resulteerde in de eerste gelijke stand na rust 17-17. Na die 17-17 bleef het spannend, het werd 17-18 en snel daarna 18-18. We bleven vechten tot de laatste seconde en dat was het waard, vlak voor tijd scoorde we de 19-18 wat 10 seconden later ook de eindstand bleek te zijn. Alle reserves bedankt voor de goede invalbeurten en supporters bedankt voor de steun! Van de week weer lekker trainen en op naar Phoenix volgende week!