ODO 1 – DSO (K) 1 (19-12)

Na weken van voorbereiden stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. We mochten op ons eigen terrein starten tegen DSO uit Klundert. Alle omstandigheden waren goed; mooi weer, een prachtige accommodatie en twee goede voorbeelden van de A1 en ODO 2 die de wedstrijden hadden gewonnen. Nu wij nog!

In de voorbereiding was het ons nog niet gelukt om te winnen, dus nog een extra motivatie om dat vandaag wel te doen.

In het begin van de wedstrijd wilden we te snel! Hierdoor kwamen de aanvallen nog niet goed tot hun recht. Naarmate we meer rust vonden, wisten we de korf te vinden. De opening was voor ons! Tot halverwege de eerste helft ging het gelijk op. Vanaf dat moment hadden we onze draai en vooral de korf gevonden. De laatste minuten voor rust was er een doelpuntenregen aan onze kant en zo konden we met een tussenstand van 11-4 de rust in.

Nu was het de bedoeling om dit vol te houden. De eerste 10 minuten na rust was dit ook het geval. Daarna kwamen we in een kleine dip en gaven we de tegenstanders de ruimte om dichterbij te komen. De nodige wissels werden uitgevoerd. Bij de stand van 15-12 werd het nog even spannend. Gelukkig kon Lennart deze spanning doorbreken door het gat terug te brengen naar 4 verschil. Vanaf dit moment was de wedstrijd beslist. Voor het doelpuntensaldo wisten we er nog een paar bij te scoren wat de eindstand op 19-12 bracht.

De eerste wedstrijd hebben we gewonnen! Wat een lekker begin! Nog even een compliment aan de D’tjes die ons naar de overwinning hebben geschreeuwd!

Reserves en publiek bedankt. Volgende week nemen we het op tegen WION uit Rotterdam. We hopen ook dan weer mensen langs de kant te zien!

Over deze wedstrijd mag Lennart een stukje schrijven!