INTAKE1718 | Jenny van Barneveldt

In de reeks INTAKE1718 maken we kennis met de selectiespelers van het komende seizoen 2017-2018. Vandaag praten we met Jenny van Barneveldt.

Zo Jenny, drukke zomer achter de rug?
Ja ja, deze zomer ben ik doorgegaan met studeren: ik ben op dit moment nog bezig met mijn masteronderzoek voor Geneeskunde in het Sofia Kinderziekenhuis op de afdeling neonatologie (dat is met alle hele kleine baby’s). Kort uitgelegd: Ik doe onderzoek naar infecties bij deze hele jonge kinderen en welke antibiotica ze krijgen. En hoe we ervoor kunnen zorgen dat deze groep zo min mogelijk antibiotica krijgt. Tussendoor ben ik gelukkig nog een aantal dagen weggeweest met RSKV (Rotterdams Studenten Korfbalvereniging) Erasmus, de andere korfbalvereniging waar ik lid van ben. We zijn met een groep van 16 man naar Nitra (Slowakije) afgereisd, waar we hebben meegedaan aan een internationaal korfbaltoernooi. Toch wel even gek om tegen polen, duitsers, hongaren, britten en slowaken te korfballen (in een groen i.p.v wit shirt;) ). Het was een ontzettend gaaf toernooi en er werd uiteraard genoeg gedronken, want het blijft wel een studentenvereniging. Slowakije is zeker een aanrader (halve liter bier voor €1,-)!

Was Slowakije het korfbal-hoogtepunt van afgelopen jaar?
Nee, dat was het ‘bijna’ kampioenschap met ODO 2. Jammer dat al het harde werken uiteindelijk niet uitbetaald werd, maar wat hebben we een gaaf zaalseizoen gedraaid vorig jaar.

En nu weer aan de serieuze korfbal?
Ik was er wel weer aan toe om te beginnen. Al viel het me toch tegen wat er van je conditie overblijft na een korte zomer iets minder beweging. Ik wil zelf aanvallend meer gaan leren. Ik heb al gemerkt dat (snel aanvallen, niet breien) dit ook het nieuwe spel is voor komend jaar. Al zal het voor mijzelf wel pittig worden, omdat ik afgelopen jaren vaak in de aangeef heb gestaan, maar daardoor ben ik des te meer gebrand om een hoop te gaan leren. Ik verwacht een hoop plezier, maar wel met een goede dosis fanatisme. We zijn een jonge groep met veel potentie en dat zou ik graag terug willen zien op het veld. Daarnaast heel leuk dat ODO 1 het tegen RSKV Erasmus mag gaan opnemen.
De accommodatie is prachtig. Ik vind vooral het blauwe stuk zo mooi! Ook leuk dat ik het veld heb zien ‘groeien’. Afgelopen zomer heb ik af en toe met Diana een balletje staan schieten op het gras en elke keer was er weer wat veranderd op het veld. Het leukste moment was toen we erachter kwamen dat de strafworpstip niet was aangelegd, voor ODO wat minder leuk, maar wat hebben we erom gelachen.

RSKV Erasmus

Het wordt een druk jaar voor je…
Ja, ik hoop half september klaar te zijn met mijn onderzoek. Hierna heb ik eindelijk even vakantie, waarna ik in november start met mijn co-schappen. Dit zal pittig gaan worden om te combineren met de korfbal, maar ik kijk daar juist naar uit. Waarschijnlijk zal ik dan naar Rotterdam verhuizen, maar kom uiteraard graag terug naar Maasland voor trainingen en wedstrijden. Ook ben ik dit jaar bestuurslid van RSKV Erasmus. Ik hoop hier veel van te leren. Ik denk dat korfbalverenigingen onderling meer van elkaar kunnen leren, zo kampt ook Erasmus met een tekort, alleen dan aan de heren kant! Misschien is ruilen een optie?;)

En dan wordt er toch gevraagd of je weer een team wil doen…
Klopt, ik ga dit jaar ga de F2 coachen. Hoewel dit met mijn studie erg druk zal worden geniet ik altijd nog van het coachen. Dat was voor mij ook de reden om toch nog een jaar door te gaan. Voor mij maakt niveau niet uit, als ze maar hun best doen en plezier hebben! Het zijn een aantal kinderen die al een jaar hebben gekorfbald, maar ook kinderen die pas net de korf hebben ontdekt. Ik vind het altijd fantastisch om te zien hoe enthousiast ze kunnen zijn als je voor de eerste keer scoren, geweldig! Ook het contact met de ouders is ontzettend leuk aan deze jonge groep korfballers, soms zijn de ouders fanatieker dan de kinderen zelf.