INTAKE1718 | Lennart Moerman

In de reeks INTAKE1718 maken we kennis met de selectiespelers van het komende seizoen 2017-2018. Vandaag praten we met Lennart Moerman.

Hoi Lennart, hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?
Vorig jaar was mijn eerste jaar in de selectie. Ik vond het erg spannend aan het begin, maar die spanning was al gauw verdwenen. De ontwikkeling die ik afgelopen jaar heb gemaakt, is voor mij al een hoogtepunt. Graag had ik in het zaalseizoen met ODO 2 het kampioenschap willen meemaken. Helaas zat dat er net niet in. Maarja, nu maar vooruit kijken naar dit jaar!

Vertel…
Ik verwacht van dit seizoen dat er net weer zo’n zelfde sfeer hangt als vorig jaar. Door vertrouwen uit te stralen naar je medespelers, net als vorig jaar, wordt je veel gevaarlijker voor je tegenstanders en ik vind dat we dat ook hoog in ons vaandel moeten houden.

Over vertrouwen gesproken, je krijgt het vertrouwen van de technische staf om in de basis van ODO 1 te gaan starten. Hoe vind je dat?
Dat is fantastisch! Maar er zijn altijd nog dingen die beter kunnen. Ik merk aan mijzelf dat ik af en toe nog te gehaast wil spelen. Ik wil dus meer m’n rust op de juiste momenten willen pakken en die rust ook uit willen stralen in het veld.

Hoe heb je de afgelopen periode van korfbal-rust naar dit prille succesje toegewerkt?
Ik ben met m’n vriendin 11 dagen naar Albufeira geweest in Portugal. Tijdens die vakantie eigenlijk niet heel veel gedaan, vooral het strand bezocht en s’avonds naar het centrum van Albufeira gegaan. Lekker ontspannen en genoten van de rust! Eigenlijk heb ik na het lopen van de Maaslandloop tijdens Sport en Spel niet erg veel meer aan sport gedaan. De eerste training was zeker weer even wennen, maar ik denk zelf dat ik redelijk snel weer m’n draai ga vinden tijdens de training. Na die eerste training voelde ik m’n bovenbenen wel aardig!

Hoe ziet je leven eruit komend seizoen naast de selectie?
Ik ga aan het laatste jaar van de Pabo beginnen. Dat betekent: veel oefenen met het zijn van een leerkracht en veel onderzoek hier naar gaan doen. Ik heb er heel erg zin in en ik hoop dat ik aan het eind van het jaar mijn diploma op mag halen. Verder ga ik de D3 met Nikki coachen. Ik verwacht dat Nikki en ik wel op een lijn zitten met hetgeen wat we willen leren aan de kinderen. Talentontwikkeling staat voorop. We willen op een positieve manier de kinderen gaan benaderen om ze zo vaardig in het korfballen te maken dat we ze later ook misschien wel in de selectie terug gaan zien. Ik ben benieuwd!