INTAKE1718 | Eline Groeneveld

In de reeks INTAKE1718 maken we kennis met de selectiespelers van het komende seizoen 2017-2018. Vandaag praten we met Eline Groeneveld.

Zo Eline, we hoorden dat je onlangs afgestudeerd bent?
Jazeker, ik ben sinds afgelopen juli afgestudeerd, dat is natuurlijk echt top! Daarna ben ik op het gemakkie op zoek gegaan naar een vaste baan waar ik na mijn reis direct kan beginnen. De komende maanden zal voor mij dus een hele leuke maar ook spannende periode zijn. Doordat ik nu in een periode zit zonder opleiding of vast werk is dit de periode waarin ik kan reizen. Direct na mijn afstuderen ben ik met moeders vertrokken naar Zakynthos voor een weekje. Eind augustus ga ik nog een paar dagen naar Londen om vervolgens eind september voor 6 weken te vertrekken naar Ecuador, Peru en de Galapagos Eilanden. Heel veel zin in! Daarna hoop ik natuurlijk zo snel mogelijk weer fit te zijn voor de korfbal.

Ja, want Fitgirl is wel op jou van toepassing toch?
Fit zijn is een keuze zullen we maar zeggen. Ik houd mezelf ook buiten het seizoen altijd wel bezig met van alles. Ondanks dat had ik alsnog spierpijn, maar ach.. dan heb ik tenminste goed mn best gedaan!

Dan is het zeker extra lekker op zo’n kleiner veldje?
Helemaal super, lekker veldje hoor. Persoonlijk vind ik het spel op klein veld sowieso veel leuker. Deze vernieuwing is voor mij, en vele anderen met mij, dus echt top!

Hoe kijk je naar je rol binnen de selectie als je vakanties erop zitten?
Nu ik inmiddels redelijke ervaring in de selectie heb, hoop ik vooral dat ik de nieuwe lichting iets bij kan brengen. Al kan ik zelf ook nog genoeg leren maar daar hebben we Rob natuurlijk voor. Ik hoop dat de PPP’s (Plezier, Passie, Prestatie – red.) van onze vorige coach Patrick in combinatie met wat finetuning van Rob, nog lang hun werk zullen doen..