ONDO (G) 1 – ODO 1 (23-21)

Hallo allemaal,

Gisteren stond de derby tegen ONDO op het programma.
Ondanks dat er voor ons niks meer op het spel stond, wilden we de zaalcompetitie wel met een goed gevoel afsluiten. Het 2e had alvast het goede voorbeeld gegeven door te winnen. Na de spectaculaire opkomst, wat ONDO leuk geregeld had, kon de wedstrijd beginnen.
We begonnen scherp en kwamen al snel op een 1-0 voorsprong door Nikki. Hierna was het stuivertje wisselen. Tot en met de 6-6 wisten beide ploegen geen gaatje te slaan. Na de 6-6 konden wij de korf moeilijk vinden. Hier profiteerde ONDO van door viermaal achter elkaar te scoren. Gelukkig konden we voor de rust het gaatje nog verkleinen waarna we met een 13-11 tussenstand gingen rusten.

Aanvallend was het helemaal niet zo verkeerd. Ondanks dat niet alle kansen werden benut, zaten er mooie aanvallen bij die ook werden beloond. Verdedigend maakten we echt te veel fouten. 13 doorlaten is simpelweg te veel. Gelukkig was er nog een tweede helft waarin we dit konden rechtzetten.

Na de rust zetten wij meteen de toon door 2 doelpunten te maken waardoor de achterstand werd verkleind. Hierna wist ONDO nog eenmaal te scoren waarna er een goede periode voor ons aanbrak. Via doelpunten van Wouter, Loraine, Thijs en Mark kantelden de wedstrijd, waarna we voor het eerst sinds de 1-2 op een voorsprong kwamen. Maar ook ONDO liet zich niet van de wijs brengen en scoorden snel weer 4 doelpunten. We stonden met 18-16 achter. Dit had echter niet nodig geweest aangezien we een aantal tegendoelpunten echt aan onszelf te danken hadden door niet scherp te verdedigen. Dit gaatje kwamen we niet meer te boven. ONDO wist onze doelpunten elke keer te pareren. Hierdoor verloren we met 23-21.
Positief puntje was dat Willem een kwartier voor tijd zijn rentree maakte en dus zijn nieuwe zaalschoenen eindelijk een keer kon gebruiken.
Al met al hebben we redelijk aangevallen maar de wedstrijd verdedigend verloren. Wel biedt deze wedstrijd perspectief voor op het veld.