ODO 2 – Twist 2 (14-14)

4 februari, matchday.

De dag waar we wekenlang, en voornamelijk de afgelopen week, naartoe hebben geleefd. De afgelopen weken hebben ons veel vertrouwen gegeven, de reeks van gewonnen wedstrijden moesten we doorzetten. Aan de trainingen zou het niet kunnen liggen, want wat waren we scherp daar!
We mochten om 17:30 aantreden in onze eigen, vertrouwde hal. Even inschieten in de rust van ODO 4, waar de ballen er mooi invlogen. En dan de kleedkamer in.
Alex begon zijn praatje met drie woorden “Geloven, Hopen en Verwachten”. Welke paste het beste bij deze wedstrijd? Geloven we dat we gaan winnen? Hopen we dat we gaan winnen? Of verwachten we dat we gaan winnen? We gingen voor het laatste! Hoge verwachtingen vanuit de coach, die moesten we waar maken!
Met een gezond, gespannen gevoel begonnen we de wedstrijd. Al snel merkten we dat we nog even moesten wennen aan hun spel en dat het veel zoeken was. Ook de zenuwen speelden in de eerste 20 minuten een grote rol, waardoor we op een 0-4 achterstand kwamen te staan. Helaas hadden we dit eerder meegemaakt, dus wisten we dat we door moesten blijven knokken. Dit resulteerde in een comeback tot 5-5. We hadden de draad weer opgepakt, betere aanvallen opgezet en de kansen afgemaakt. Hierdoor kwam de stand de laatste 10 minuten voor de rust tot 6-7. We waren dus erg gewaagd aan onze tegenstander. In de rust vertelde Alex duidelijk dat we ons eigen spel moesten blijven spelen! In de tweede helft van de wedstrijd gingen we door met de felheid waar we de eerste helft mee geëindigd waren. Dit met gevolg dat het verschil in punten maximaal 2 was, afwisselend in voorsprong en achterstand. We moesten de hele wedstrijd blijven knokken om niet achter te raken op de tegenstander. Wat was het enorm spannend! Richting het einde zag je nog extra dat beide ploegen heel graag wilden winnen. We kwamen de laatste 5 minuten op een voorsprong van 14-13. O jee, we moesten het goed uitspelen! Iets waar ODO 2 het nog lastig mee kan hebben. Gelukkig stond de verdediging als een huis, waardoor het aanvalsvak de kansen had om nog een doelpunt te maken. Helaas kreeg Twist, door een fout in het aanvalsvak, ook nog de kans om te scoren. En dit gebeurde.. 14-14
Niet veel later floot de scheidsrechter. Enorm balen! Dit is niet wat we hadden verwacht en zeker niet gehoopt. Een punt gewonnen, maar eigenlijk een grotere punt verloren. De eerste plek is nu verder weg dan we gehoopt hadden. Twist moet de komende wedstrijden minstens 3 punten laten liggen, willen we die plek nog bemachtigen. Het mocht vandaag helaas niet zo zijn, maar wat mogen we enorm trots zijn op ons team! We hebben vandaag en de afgelopen wedstrijden duidelijk laten zien wat we kunnen en keihard geknokt! We mogen trots zijn op wat we bereikt hebben en waar we nu staan. We hebben deze wedstrijd geen moment opgegeven en dit geeft ook een voldaan gevoel. Komende weken gaan we verder met de stijgende lijn en zorgen we dat we uit de laatste wedstrijden nog 6 punten gaan halen!
Invallers, reserves en natuurlijk al het publiek enorm bedankt! Ook jullie hebben een bijdrage geleverd aan de positieve feeling die we tijdens de wedstrijd met ons mee hebben gedragen. Volgende week mogen we om 16:45 aantreden in Alblasserdam, waar Kinderdijk op ons staat te wachten. Over deze wedstrijd mag Thom een mooi stukje schrijven.