ODO selectie start 2017 met 2 overwinningen

Sinds afgelopen donderdag heb ik er een taak bij: teambegeleider ODO 1 en 2. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En dat laatste in de meest letterlijke zin, doordat ik door mijn blessure toch niet meer kan korfballen en fluiten dit seizoen en omdat ik toch wel de meeste wedstrijden van de selectie aanwezig ben dacht ik: dit doe ik. Tot aan het eind van het seizoen verzorg ik de de praktische zaken van ODO 1 en waar mogelijk zoveel mogelijk voor ODO 2. In de zaal is het super dat beide ploegen in een gekoppelde poule spelen. Vanwege dubbele petten issues zal ik mij verre houden van korfbaltechnische zaken, en tja ik voel mij niet echt een knuffelbeer maar misschien kan ik daarin leren.

Gisteren dus mijn debuut, waarbij ik al direct de bidons vergat voor beide teams. Misschien omdat ODO 2 ze zelf al geregeld had. Maar goed, een beetje onwennig luisterde ik naar de speech van Alex voorafgaand op het duel. Mij viel de gedetailleerdheid van de aanwijzingen op. We sloten de kleedkamersessie af door met elkaar af te spreken dat verliezers een excuus hebben, en winnaars een plan. Wij hádden dat plan.

Dat plan moest enigszins aangepast worden want Marije had een tegenstander die nóg langer was, waardoor Marije niet de beoogde 70% rebound kon pakken.  De wedstrijd verliep stroever dan gehoopt, maar aan de werklust lag het niet. Met een kleine voorsprong werd de rust in gegaan, waarna ik de voorbespreking van ODO 1 in ging. Patrick zette de ploeg lekker op scherp. Na rust hoorde we helaas dat Rick een rode kaart had gekregen, en vervangen was door een van blessure terugkerende Jannes. ODO 2 was beter dan ONDO en won zo terecht met 12-9, maar iedereen wist dat het beter kan en daar moeten we de komende weken aan werken, want ODO 2 wil kampioen worden!

ODO 1 startte en Sanne maakte de 1-0. Daarna volgde twee periodes van een ruime voorsprong van ONDO die dan weer door ODO werd ingelopen: 1-4 werd 4-4 en 4-8 werd 8-8. In de dying seconds voor rust maakte ONDO de 9-10.

In de rust vertelde Patrick dat hij een wisselende eerste helft had gezien qua niveau, waarin we ook nog eens pech hadden met de afronding. Na rust hebben we de wedstrijd denk ik vooral verdedigend gewonnen door maximaal druk te geven. Na een hoofdwond van Mark mocht Martijn nog even zijn kunsten vertonen, en het verhitte duel werd afgesloten met koele kikker Diana voor Eline. De 17-13 voorsprong kwam niet meer in gevaar, ONDO zorgde nog wel met twee goals dat de eindstand 17-15 werd.

We zijn nu halverwege de competitie en volgende week beginnen de returns. Door de winst van ODO 1 wordt afstand genomen van de onderste ploegen en kan het in de komende twee weken tegen Vriendenschaar en DVS proberen de slechte start van de competitie weg te spoelen en zich te melden in de top. Voor ODO 2 is het vanwege de kampioensaspiraties van belang om volgende week Vriendenschaar onder zich te houden en de druk op koploper Twist 2 te houden. En bij al die mooie aspiraties ben ik er gewoon lekker bij!

Groet, Jaap

En even voor de administratie: Eline mag volgende week het verslag schrijven van ODO 1. Want ik schrijf al genoeg stukjes 😉