ODO 2 – ONDO (G) 2 (12-9)

Beste lezer,

Als we een kijkje nemen naar de ranglijst staan de ploegen dicht op elkaar. ODO 2 staat op een mooie tweede plaats en dat wilden we graag (voor nu) zo houden. Daarvoor moest er wel gewonnen worden tegen de hekkensluiter ONDO. Tijdens de andere derby van ODO 3 tegen de Dijk kregen we van Alex een zeer inspirerend praatje. Net zoals de andere wedstrijden was vandaag teamwork erg belangrijk. Verdedigend net zoals altijd dicht op de tegenstander, weinig ruimte geven. Met de versterking van Jaap als teambegeleider waren we helemaal klaar voor de wedstrjd.

Na een minuut spelen maakte de tegenstander uit ‘s Gravenzande het eerste doelpunt van de wedstrijd, helaas voor hen kregen ze hier geen doos Flügel voor. Gelukkig konden we aanhaken door een mooie vrije bal van Thom en ging het het eerste kwartier aardig gelijk op. Weinig doelpunten, genoeg kansen. We merkten al snel dat de scheidsrechter niet veel duels toeliet, maar hier moesten we ons niet door laten leiden. Gewoon zorgen dat we onze kansen afmaken. Na 25 minuten spelen kwamen we op een 6-3 voorsprong. ONDO kon nog één keer scoren voor rust en zette daarmee de ruststand op 6-4 in ons voordeel.

Alles kon natuurlijk nog gebeuren met zo’n ruststand. Gelukkig vielen de drie goals binnen 10 minuten aan onze kant en vergrootten we onze voorsprong. Hierna vielen de goals redelijk om en om, maar zijn we niet meer in gevaar geweest. Eindstand: 12-9. Een mooie wedstrijd was het niet, maar winst is winst en weer twee punten in de pocket. ODO 2 is nog steeds in de strijd voor het kampioenschap in de reserve tweede klasse. Volgende week zaterdag spelen we uit tegen Vriendenschaar. Eveneens een belangrijke wedstrijd waar onze trainer een stukje over mag schrijven! Reserves, toeschouwers en Ivo weer bedankt!