ODO 2 – WION 2 (12-12)

De pen is aangekomen bij mij, dus ik mag het verslag over de wedstrijd van deze zaterdag schrijven.

We mochten deze zaterdag aantreden tegen WION 2, een club waartegen alles mogelijk was. Wij 2 punten, zij ook. Zij wonnen van ONDO maar ze hadden de pot tegen Korbis verloren.

Er werden veel punten aangelicht in het praatje. Een punt was bijvoorbeeld dat we er samen voor moesten gaan en dat iedereen broodnodig was in ons team. De krachten bundelen van iedereen en het positief blijven gedurende de wedstrijd was het doel. Ook simpele dingen werden nog even opgehelderd, zoals het nemen van de strafworpen en vrije ballen. De wedstrijd begon en de eerste goal werd gescoord door WION uit een vrije bal. We merkten al snel dat een simpele ”HEY!” al bij de scheidsrechter in het verkeerde keelgat kon schieten, dus hierop moesten we verder in de wedstrijd op gaan letten. De score verliep moeizaam aan beide kanten. Er werd strak verdedigd door ODO, waardoor WION het lastig had met kansen creëren. Aan onze kant werden er veel kansen gecreëerd, maar de afronding bleef uit. De stand: 1-1,1-2,1-3,2-3,3-3,3-4,4-4 en met een 4-5 gingen we de rust in.

Aan de werklust lag het niet dat we met een achterstand de rust in gingen. Met een korte peptalk van Alex konden we weer vol vertrouwen aan de tweede helft beginnen. We begonnen meteen goed met drie goals aan de kant van ODO. Verdedigend zaten we er nog steeds goed bij, maar de tegenstander had iets meer geluk met het scoren, waardoor ze weer terugkwamen tot een gelijke stand. WION kreeg naar het einde toe meer kansen en kreeg meer de kans om uit te bouwen, wat ook gebeurde. Ik kan mij herinneren dat we 12-9 achter stonden, waarbij we terug zijn gekomen naar een 12-12 eindstand. Het lijkt erop dat dit een goed voorbeeld is van het vertrouwen erin houden, ongeacht de uitslag. Het positief blijven tijdens de gehele wedstrijd en de maximale werklust heeft ons gebracht naar een gelijkspel in deze wedstrijd. Volgende keer zullen wij hier weer net zo staan als gisteren en dan zullen we waarschijnlijk ook meer geluk hebben in de afronding. De wedstrijd die op het programma staat is om 17:45 in Vlaardingen tegen Twist 2. Degene die daar een verslag over mag schrijven is Jannes. Toeschouwers bedankt!