ODO 4 – KVS/Maritiem 6 (13-11) Jeugdig team verslaat KVS

Ik begrijp dat U al direct in verwarring bent bij het lezen van de titel. Ommers jeugdig en ODO 4 dat gaat toch niet samen? Net zoals Feyenoord en titels halen? Zoiets dus. Maar toch, noem het een revolutie, noem het een omwenteling, benoem het…Een jeugdig #4 versloeg de taaie Scheveningers in Sporthal de Hofstede. Wat is dat dan dat jeugdige? Hoor ik u al verbijsterd vragen. Nou ja, ehh, het zit zo eigenlijk te gênant om hier in detail op in te gaan. Maar vooruit het moet dan maar. Door een ogenschijnlijk willekeurige speling van het lot werden H.v. G. te m. en uw scribent R. v.d. H eveneens te M. maar dan anders op de bank geplaceerd. ja, de reservebank, U leest het goed. Deze nogmaals zeer ogenschijnlijke en onwaarschijnlijke speling van het lot zorgde voor een welhaast unicum qua leeftijd barrière – nl. het gemiddelde dook onder de 40 jaar. Wat zegt U? Dat is toch niet jeugdig? Nou, voor Odo 4 maatstaven is dat zeeeer jeugdig. U begrijpt, het regende de hele week als lollig bedoelde grapjes over dit onderwerp en knarsetandend werd dit door de non-jeugdigen ver- en gedragen. H.v.G. te M. had ervoor gekozen dit niet live mee te maken doordeweeks (hij moest een soort van recuperatie doorstaan ten gevolge van de laatste wedstrijd). Nestoren van deze wedstrijd werden aldus O.P. te L. en Reina. Met maar liefst een ongekend gemiddelde van 38,48835616 jaar (helaas begaf mijn rekenmachine het toen ik wilde uitrekenen wat het gemiddelde zou zijn als…) trad aldus het jeugdige basis 8-tal aan tegen het eerder genoemde KVS 6. Een team dat eigenlijk al met 1-0 achterstond toen het binnen kwam – want door achterdeur naar binnen gekomen. Op de bank naast de al eerder benoemde oude mannetjes van de Muppets show zaten de ook zeer jeugdige P.v.d. M. te M. en J.v.G. te M. Een opmerkelijk gang van zaken speelde zich intussen af aan de lange overzijde (ook wel tribune genoemd). Een hele schare supporters bevolkte ineens een speciaal vak (rumour has it dat ene E.H. te D.H. een VIP vak had gereserveerd, incl. drankjes en hapjes). De ruime supportersschare kwam speciaal naar dit optreden van het jeugdige #4 en in het bijzonder voor X.de G. te M. Heel erg leuk te zien dat je familie en vrienden je zo hartstochtelijk komt aanmoedigen! Hint hint aan de familie en vrienden van de overige spelers van #4….
De bal werd uitgenomen en het jeugdige knarren team zat direct goed in de wedstrijd en voelde direct aan dat KVS geen misselijke ploeg was.
Vooral door gebrek aan scherpte bij de Schollekoppen (toch maar door de voordeur naar binnen volgende keer) verliep de score gunstig voor het jeugdige #4. Via 2-0 ontspon zich een spannende strijd waarbij Odo telkens weer een voorsprong van 1-2-3 doelpunten behield en zelfs bij rust met een comfortabele 7-3 de jeugdige dans leidde (ook KVS leek erg jeugdig vandaag, er liep zelfs een 41-jarige in rond). Trots maar ook met enige verwondering werd de kleedkamer opgezocht en onder het genot van de altijd frisse PBCPVB’s (PitlozeBomvolCalorienPeulvruchtenVanBarbara) waarbij het spinazieblad dit keer verwijderd was werden ook hier weer de … op de i gezet. Verdedigend deden we het goed (want maar 3 door gelaten) en aanvallend kon het nog beter door te wachten met 1e schot, beter in stelling brengen en afvang regelen. Met frisse moed weer de arena in (dat klinkt zo lekker vertrouwd 020)en traditiegetrouw worden dan alle goede bedoelingen in de kiem gesmoord door een tegentreffer. Maar de onnavolgbare elasticiteit van #4 deed zich ook deze keer gelden en via 8-4 en wat tegenspartelen door KVS via 8-6, kwam Odo maar niet definitief los en bleef het daardoor gewoon ongekend spannend. Retespannend. Interimcoach H.v.G. te M. vermocht het om J.v.G. te M. en uw scribent warm te laten lopen (de laatste vooral vanwege het afschrikwekkende effect op de in de basis opererende heren). Via 11-9, 12-10 kwamen de slotakkoorden in zicht en sleepte het jeugdige Odo team de dik verdiende overwinning over het eindsignaal met een zeer ruime 13-11 zege.
Met een dikke pluim voor de relatief ‘nieuwe’ youngsters X.de G. te M., T.S. te M. en J.de M. te H. die wederom hun vrouwtje/c.q. mannetje stonden!
J.v.G. te M. wederom bedankt voor het reserve staan!

6 uit 3 is ongekend netjes voor dit team… het smaakt naar meer!

Rob van der Hak