Futura 3 – ODO 4 (7-13)

Het is de week after

After de 30 klapper…  (zie ook http://www.odomaasland.nl/?p=20218)

De week waar in je op wolken loopt als je erbij was

De week waar in zelfs Odo 3 als ultiem antwoord, knarsetandend op de training probeert te bewijzen ook met scherp te kunnen schieten

De week waar je die pogingen met een minzaam glimlachje pareert…het zijn er nog geen 30 he…

Ach wat is het af en toe mooi om badend in die roes meanderend door die herinneringen te vliegen…

Wat moet je nog na zo’n overwinning? Welke doelen stel je jezelf en als team nog?

De records rijgen zich aaneen van aantal doelpunten voor, doelsaldo en de *** op Sportlink ten teken dat je de laatste 3 wedstrijden gewonnen hebt?

Ook #4 weet als geen ander dat de eerstvolgende pot, tegen wie dan ook, gewoon weer op nul begint. En dat je net zo hard weer kunt vallen als je opgestegen bent. Dus, als de rook in je hoofd is verdwenen….begeef je je op pad richt de Zonnebloem straat te Den Haag om aldaar tegen Futura 3 te spelen. Via een toeristische route, dat wel. En kom je net ff te laat aan waardoor de alom geprezen voorbereiding toch wel ene beetje in het water valt. Het kunstgrasveld is klein naar nieuwe maatstaven dus geen buffertje maar er gelijk op kletsen. Het zonnetje straalt en de temperatuur is zelf rond de klok van 12.30 als ver boven de 20 graden. Een zeer korte warming up doet al vermoeden dat #4 het lastig gaat krijgen vandaag….vooral tegen zichzelf.

Direct na het fluitsignaal van de jonge maar dappere scheidsrechter wordt het vermoeden/de vrees bewaarheid door een scherp schietend Futura en wat mat ogend #4. Bij een 3-0 achterstand (ja!) weten we eindelijk wat er in te frommelen en lijkt het er op dat het begin van de wedstrijd deels als warming up moet gelden, zowel fysiek als mentaal. Bij 3-3 haken we voorlopig aan en via 4-3, 4-4 nemen we op 4-5 voor het eerst de voorsprong tegen een team waar we normaliter (eenvoudig?) van moeten winnen. Bij rust een geruststellende 4-8 voorsprong maar het spel is zeker nog niet alles erkent elke #4 speler zelfkritisch. Veel (plaats-) fouten verstoren het beeld. Beetje gemopper. Opgefrist in de rust met tips en tricks gaan we voor de 2e helft. Direct valt de wedstrijd in het slot door de 5-8 en 5-9, 5-10. Futura spartelt een beetje tegen maar kan niet aansluiten. J.v.U. te D. valt in voor J.de M. te H. en doet dat goed. Jammer genoeg beloont hij zijn optreden niet met een raak schot (niet dat hij geen kansen daartoe kreeg). J.v.G. te M. speelde weer scherp mee en vond de korf wel een paar keer (3 om precies te zijn). De wedstrijd kabbelde naar het eind met een 7-13 eindstand. De les van vandaag was weer eens niet zozeer de nederigheid maar de voorbereiding….Volgende keer zullen we daar weer meer alert op zijn. En tja, een niet zo heel goede wedstrijd maar in een niet zo heel ver verleden werden ook zulke potjes gewoon schandelijk verloren dus het zegt wel wat over de kracht van #4 om desondanks te winnen, en ruim. Voorlopig trotse mede koploper met 8 uit 4 samen met Paal Centraal (gemiddeld 22 per wedstrijd scorend) en Valto. Deze teams zullen we in de komende weken treffen en dan maar zien wat er overblijft als de stofwolken zijn neergedaald. Met 69 doelpunten voor (ongeëvenaard)  en 34 tegen (ook ongeëvenaard)  voert Odo 4 ook nu weer de interne ranglijst bij Odo aan. Genoeg gebrabbel voor deze week. A.s zaterdag de clash met Valto. We zijn er klaar voor!

 

Rob