ODO E3 – ONDO (G) E5 (6-8)

Oei oei oei wat was dit weer een leuke wedstrijd. Leuk? Niks leuk hoor ik jullie al weer denken. We hebben verloren, toch? Dat is niet leuk.

We hebben de laatste tijd inderdaad vaker verloren dan gewonnen. En elke keer weer sta ik vol trots tegen jullie aan te praten over hoe goed jullie spelen. Echt korfbal. Geen lange ballen en er achter aan rennen en scoren, zoals door veel tegenstanders gedaan wordt. Dat je dan wint mag leuk zijn. Maar het is geen korfbal. en natuurlijk moeten wij daar verdedigend in de omschakeling goed op letten. En dat lukt helaas niet altijd. Maar jullie spelen wel echt korfbal, met af en toe ook een soort van uitbraak korfbal. Jullie spelen samen vanuit verdediging naar de aanval en spelen daar goed rond en daar komen mooie kansen doelpunten uit.

In de 1e helft wisten jullie wat mij betreft  1 van de mooiste wedstrijden van het hele seizoen te laten zien. En dan sta je als coach te glimmen van trots langs de lijn. Op een gegeven moment zelfs een 6-2 voorsprong tegen de nummer 1 in de poule, die vaak met 3 jongens spelen. Valk voor rust stonden we nog 1 punt voor en na rust….tja door simpelweg even niet bij de les te zijn, gooide ONDO er heel snel een paar doelpunten in. En ondanks jullie inzet en de kansen die we kregen, lukte het niet meer om te scoren in de 2e helft. Jammer, maar het is niet anders. Een zeeeeeer trotse coach.