ODO A1 – Maassluis A1 (8-5)

Zaterdag 23 april stond Maassluis op het programma. De vorige wedstrijd op het veld tegen Maassluis was in 11-10 in het voordeel van Maassluis geëindigd. Het klimaat deed Brits aan, winderig en koud, maar het kunstgras lag er prima bij. Natuurlijk waren ook de aloude sentimenten van het tegen Maassluis spelen weer aanwezig, wat de nodige spanning in het spel bracht. Na het praatje van André en Henk, waarin André de speelwijze nog eens toelichtte en Henk ons ervan bewust maakte dat de spanning geen meester van ons mocht worden, begon ODO A1 scherp aan de wedstrijd.

De openingsfase was voor ODO. De aanvallen werden redelijk rustig uitgespeeld en de verdediging stond ijzersterk. Pas na twee goals van ons wist Maassluis voor het eerst de korf te vinden waardoor er halverwege de eerste helft een 2-1 stand op het scorebord stond. Vervolgens werd het 3-1 en vlak voor rust kwamen we via een slim balletje nog op 4-1. Deze stand was tekenend voor de wedstrijd waarin ODO heel strak de eigen korf verdedigde, maar waar de goals, ondanks prima aanvallen, maar moeizaam vielen.

De tweede helft werd door ODO geopend, waarna Maassluis hun tweede goal van de wedstrijd maakte via een strafworp. Het verdere scoreverloop werd door beide ploegen afgewisseld waardoor Maassluis moeizaam tot niet dichterbij kon komen. De verdediging bleef goed sluiten en gaf maar heel weinig weg en aanvallend werd er prima gespeeld, afgewisseld met een paar iets te haastig uitgespeelde aanvallen. De tweede helft was al ver gevorderd toen het Maassluis pas voor het eerst lukte om twee goals achter elkaar te maken, waardoor voor het eerst in de wedstrijd Maassluis in liep op ODO. De slotfase was desondanks nog spannend, want Maassluis had nog zicht op het kampioenschap als ze zouden winnen en gaf daarom nog wat extra gas. Echter bleven we verdedigend goed bij de les waardoor er uiteindelijk geen goals meer doorgelaten zouden worden. De wedstrijd werd gewonnen met 8-5.

Ik was scherp genoeg vanaf de bank (was pas om 6 uur thuis van een examenreisje naar Disney..) om te kunnen concluderen dat de wedstrijd werd gewonnen door het hele strakke verdedigen. Het komt niet vaak voor dat je als team zijnde zo goed erbij zit en zo weinig fouten maakt, dat je bijna niks weggeeft. Dit zorgde ervoor dat Maassluis maar 3 goals wist uit te spelen. De ODO-afronding in de aanval kon uiteraard beter, want 8x scoren is niet bar veel, maar dit had geen effect meer op de uitkomst van de wedstrijd.