ODO 1 – Achilles (Hg) 1 (14-15)

Gisteren stond de wedstrijd tegen Achilles op het programma. Na de met 19-16 verloren uitwedstrijd waren we gebrand op revanche. Zeker met het goede spel van de afgelopen twee weken (wat vorige week gelukkig wel werd beloond met een punt) hadden we er alle vertrouwen in.

Achilles begon echter scherper aan de wedstrijd dan wij. Na een 0-3 achterstand wist Wouter als eerste de korf te vinden, waardoor ook wij op het scorebord kwamen te staan. Achilles vergrootte de marge nog een keer naar 3, waarna wij beter in de wedstrijd kwamen en via doelpunten van Martijn, wederom Wouter en Lotte weer op gelijke hoogte kwamen. Ondertussen was Sanne R uitgevallen waarna Loraine haar plaats in nam. Dit beloonde zij meteen met een treffer. Er werd over en weer gescoord maar op voorsprong kwamen we de eerste helft nooit. Dit resulteerde dan ook in een 7-8 ruststand. De tactiek werd goed uitgevoerd, waardoor zij minder makkelijk de korf vonden dan in de uitwedstrijd. Zelf konden we alleen nog beter selecteren in het nemen van de kansen.

Na de rust was het wedstrijdbeeld niet anders. Toen Martijn met een schot de 11-10 tussenstand noteerde, kwamen wij voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Achilles trok echter de stand snel weer gelijk. We kwamen nog 2 keer op voorsprong via doelpunten van Lotte en Sanne A, waarna Achilles weer het initiatief nam. De eindfase bleef spannend, over en weer werd er gescoord. Met nog 2 minuten op de klok kwamen we weer gelijk. We gingen voor de winst, hoewel we het misschien beter hadden kunnen uitspelen. Een gelijkspel tegen de koploper was een prima resultaat geweest. Het harde werken werd helaas niet beloond. In de allerlaatste seconde wist Achilles door middel van een benutte vrije bal de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Door het verlies van Koag werd Achilles door dit doelpunt kampioen. Gefeliciteerd, een terechte kampioen al hadden wij deze de punten graag hier gehouden.

Al met al hebben we een prima wedstrijd gespeeld maar zijn we wederom niet beloond. Echter zijn er genoeg positieve punten waarmee we zeker verder kunnen. Het is zuur dat de strijdlust niet beloond is. Maar met dit spel, de passie en het plezier komen de punten vanzelf weer. Al voelt een prima wedstrijd die beloond wordt met punten toch net iets fijner..