ODO 6 BEZORGT EXCELSIOR 5 EEN LASTIGE MIDDAG.

Voor ODO 6 stond er vanmiddag een belangrijke wedstrijd op het programma. Er moest aangetreden worden tegen Excelsior 5 in Delft. Zij zijn de enige tegenstander waar ODO 6 in de veldcompetitie van verloren hebben en zijn dan ook de koploper in de poule. Onze helden volgen op één puntje achterstand, dus konden we vandaag de koppositie overnemen als we de punten zouden pakken. Hoewel ondergetekende op de hoogte was dat de wedstrijd wat eerder zou beginnen, was het logistiek toch niet gelukt om op tijd aanwezig te zijn bij aanvang van de wedstrijd. Met onze trouwe vier voeter Timo half onder het dashboard van mijn bedrijfsbusje kwamen we aan in Delft bij de stand 0-0 op het scorebord, dus dacht ik “niets gemist”. Dit bleek niet waar, want na een doelpunt van de thuisploeg werd er van vak gewisseld. Het bleek de 2-2 te zijn, dus toch wat gemist. Deze doelpunten bleken door Wouter en Koen gemaakt te zijn. Door de straffe wind recht over het veld was het lastig aanvallen. De schoten van de zijkant waren bij voorbaat kansloos, want deze zwaaiden allemaal van de korf af. Er moest door ODO geprobeerd worden om in de eerste helft een gaatje te slaan, want in de 2e helft zou er alleen van achter de korf geschoten kunnen worden. Dit is op een veld met de nieuwe afmeting niet echt veel ruimte en vrij makkelijk te verdedigen. De verdediging van ODO deed wat het moest doen en hield lange tijd stand. Helaas wilde het niet lukken om de bal door de korf te krijgen om de bedoelde voorsprong te pakken. De rust werd uiteindelijk bereikt met een kleine voorsprong voor de thuisploeg die vlak voor rust van achter de korf de 3-2 door de mand gooide.
Voor ODO was het zaak om na de thee orde op zaken te stellen, wilde het aanspraak maken op de punten. Hoe hard er ook voor gewerkt werd, het wilde vandaag niet lukken. Koen had geen geluk bij zijn schoten. Keer op keer dacht je dat hij door de korf zou vallen, maar op miraculeuze wijze draaiden ze er allemaal weer uit. Na een minuut of tien, de klok was uitgezet, wist de thuisploeg uiteindelijk het verschil op twee te zetten. ODO moest dus een tandje bijschakelen om niet te veel achterstand op te lopen. Willianne wist voor ODO de korf te vinden, maar de gelijkmaker bleef uit. Na de volgende treffer van Excelsior werd er weer van vak gewisseld. Jeroen kwam in de ploeg voor Arjen om te proberen toch de punten binnen te slepen. De Excelsior verdediging begon te wankelen, wat de Delftse leidsman niet ontging. Met de makkelijk gegeven strafworp mocht de thuisploeg de 6-3 scoren en werd het alleen maar lastiger voor ODO om nog voor de winst te gaan. De wind werd alleen maar erger en de dreigende wolken beloofden niet veel goeds. Eindelijk had Koen wel een schot wat door de korf viel en mocht het andere vak het weer gaan proberen. Al vrij snel wist Willianne met haar 2e treffer weer voor de aansluiting te zorgen en gingen we een spannend slot tegemoet. Hoe lang er nog op de klok stond wist alleen de scheidsrechter. Hij was het ook die het voor ODO niet makkelijker maakte om de gelijkmaker te scoren. Er werden blijkbaar ineens wel veel aanvallende fouten gemaakt, waardoor er vaak niet eens tot een schot gekomen werd. De thuisploeg mocht via een vrije bal de eindstand op het fictieve bord zetten. Bij de 7-5 eindstand werd de wedstrijd afgefloten en moet ODO 6 helaas de punten aan Excelsior laten. Hiermee lopen zij uit naar een voorsprong van drie punten en heeft ons 6e het niet meer in eigen hand om het kampioenschap binnen te halen.
Volgende week speelt ODO 6 thuis tegen Fiks 5, waar in Oegstgeest met ruime cijfers van werd gewonnen. In het verleden behaalde resultaten tellen echter niet, dus moeten we er gewoon weer allemaal staan volgende week om de punten binnen te harken.