Weidevogels 1 – ODO 1 (14-14)

Nadat we de eerste twee wedstrijden na de zaal hadden verloren, is het kampioenschap eigenlijk niet meer haalbaar. Tel daar drie blessures (Willem, Mark, Sanne R) bij op en het seizoen lijkt een beetje als een nachtkaars uit te gaan. Aan ons de taak om dat niet te laten gebeuren! Met Wouter (weer in de basis na zijn goede debuut vorige week) en Eline (op de plek van de geblesseerde Sanne) gingen we de strijd tegen Weidevogels aan.
Weidevogels is voor ons inmiddels een bekende tegenstander. Dit is de vierde keer dat we ze dit seizoen tegenkomen en de cijfers (2x winst, 1x verlies) zijn in ons voordeel. Hoewel Weidevogels in de zaal overtuigend kampioen werd, spelen ze op het veld tegen degradatie.
Het begin van de wedstrijd was voor Weidevogels die meteen een 3-0 voorsprong namen. Daarna kwamen wij wat beter in ons spel en via 3-3 ging de eerste helft gelijk op. We konden het spel van Weidevogels steeds beter ontregelen en vlak voor rust zette Wouter ons op een verdiende 6-7 voorsprong.
Na rust gingen we goed door en liepen uit naar 6-9. Weidevogels was inmiddels meer bezig met zichzelf dan met de wedstrijd en het leek een kwestie van tijd om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar dat liep helaas anders. Weidevogels herpakte zichzelf en met vijf goals op rij wisten ze de wedstrijd weer helemaal te kantelen. Maar ook wij laten ons niet zomaar uit het veld slaan en knokken tot het eind. Na een prachtige combinatie tussen Wouter en Michiel, scoorde Michiel de 12-13 en hadden we de voorsprong weer te pakken. Maar ook dat was nog niet genoeg voor de winst.
Na twee onhandige goals tegen (dubieuze stip en een goal terwijl drie van onze spelers op de grond lagen), stond er 13-14 op het scorebord met nog twee minuten te spelen. In tegenstelling tot vorige week, was het geluk in de eindfase nu eens aan onze kant en gooide Sanne de verdiende 14-14 er in. Wat ook de eindstand werd.
We hebben er hard voor moeten werken, maar pakten zeer verdiend ons eerste punt na de zaal. We hebben de opgaande lijn weer te pakken en gaan deze de laatste vier wedstrijden zeker doorzetten! Meegereisde supporters en reserves bedankt!