Tempo 3 – ODO 2 (17-17)

Gisteren stond de wedstrijd tegen Tempo 3 op de planning. Deze wedstrijd werd gezien als een belangrijke wedstrijd; ODO was zeker niet van plan de laatste plek van Tempo over te nemen. Ruim op tijd kwamen we aan in Alphen aan de Rijn. Dit keer werd het praatje gedaan door Bram Hanemaaijer (fijn dat je ons wilde coachen!), omdat Paul na de vorige wedstrijd een weekje verplicht vrij was. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, we hadden wel een extra supporter! Tempo speelt op een klein veld en wij gisteren dus ook. Hier hebben we gelukkig geen moeite mee gehad (ik kan mij van vorig jaar wel andere dingen herinneren). Waar we het afgelopen week tijdens de trainingen het onszelf nog wel eens te moeilijk wilden maken, lukte het gisteren goed om ons aan te passen aan de nieuwe afmetingen en het spel simpel te houden. Want het is nu eenmaal zo: Korfballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel korfballen. Zowel Tempo als ODO vlogen uit de startblokken waardoor het na een kwartier spelen al 6-6 stond. Hierna werd er tijdelijk even wat minder gescoord, maar vlak voor rust ging het weer los. Ruststand 8-10. Tot op dit moment kon ODO erg tevreden zijn over zichzelf. 10 scoren lukte ons voor de zaal meestal al niet in een hele wedstrijd! 8 doorlaten is wellicht wat veel, maar om te winnen hoef je alleen maar meer te scoren dan je tegenstander. Zaak was het dus de tweede helft zo door te gaan. Tempo had ons de eerste helft laten zien wat ze konden, maar daardoor wisten wij dus ook wat ze niet konden, want dat lieten ze niet zien. Hierdoor hebben we regelmatig een balletje kunnen onderscheppen. We liepen na rust direct uit naar vier doelpunten voorsprong. Helaas hebben we dit niet de hele tweede helft vol kunnen houden en vond Tempo de aansluiting alweer bij 13-14. Nikki en Thom kwamen er nog in voor Cynthia en Sven. Vlak voor tijd kwam Tempo zelfs op gelijke hoogte, 16-16. Vanaf dit moment kon de beslissende goal eigenlijk aan beide kanten vallen. Gelukkig viel deze bij ons, helaas vervolgens ook nog bij Tempo. Dit resulteerde in een 17-17 gelijkspel. Het voelt als een verloren punt, desondanks mogen we ook blij zijn dat we het in de laatste vijf minuten niet volledig uit handen hebben gegeven. Achteraf hadden we misschien zuiniger om moeten gaan met de ruime voorsprong, maar dat ga je pas zien als je het doorhebt. Bram erg bedankt voor het coachen, Nikki voor het reserve zitten/invallen en uiteraard ook de supporters die helemaal naar het verre Alphen waren gekomen!! Ik geef de pen door aan de persoon die volgende week tijdens de derde vakwissel als tweede van ODO de middellijn passeert en mocht hier twijfel over zijn dan wordt het de zevende persoon van ODO bij de vierde vakwissel.