GKV (H) 1 – ODO 1 (14-13)

ODO 1 Speelt knappe wedstrijd tegen GKV 1

Er waren genoeg titels die ik voor dit stukje kon bedenken, dit is degene die het geworden is. Een aantal andere goede alternatieven waren; Junioren laten zien klaar te zijn voor volgend jaar in de senioren, of; Ook op gras kan ODO schitteren, of; ODO verlaat na nipt verlies tegen GKV het veld toch met opgeheven hoofd, of; Wat is het toch een prestatie, zo’n marathon! (later meer!)

Het gras aan de bezuidenhoutseweg lag er prima bij, het zonnetje was aanwezig, er was weinig wind, er waren vier junioren aanwezig die er zin in haden (die overigens zelf knap gelijk speelde tegen Avanti A1) en natuurlijk weer een aantal supporters van ODO langs de kant. Met een positieve instelling betraden we het veld. We wisten dat GKV fel uit de startblokken zou knallen, met oppurtunistische aanvallen met veel beweging en alles gericht op veel schieten en oorlog maken. Het duurde even voordat we dit onder controle konden krijgen. Het waren dan ook de Haagse gymnasten die de score openden. Gelukkig liet Loraine snel daarna zien, waarom zij in de basis mocht starten bij het vlaggenschip. Ze maakte een goede doorloop met als resultaat 1-1 op het score bord. We pakten vrij snel een voorspong van 2 punten door Martijn en Thijs. Daarna stelde GKV orde op zake en bleef het gedurende de eerste helft gelijk op gaan. Met de rust stond een stand van 6-7 op de borden.

Tijdens de rust werden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet, al leidde dat niet te het gewenste resultaat vlak na rust. GKV maakte in de fase vlak na rust wel de kansen af, waar wij af en toe helaas even verzaakte. GKV nam een voorsprong van maximaal 3 doelpunten en gelukkig lieten wij onze kop niet zakken en bleven we positief en bleven we gewoon korfballen. Met achtereenvolgens doelpunten van Thijs, Wouter en Lotte pakten we weer een kleine voorsprong. Inmiddels werd er langs de zijlijn voor de nodige versnaperingen gezorgd middels lekkere bitterballen. De eindfase brak aan. Het kon nog alle kanten op gaan vallen, want ODO en GKV waren enorm aan elkaar gewaagd. Op twee minuten voor tijd maakte Lotte de 1 verschil. We kwamen 12-13 voor. En dan is twee minuten ineens best lang. Helaas maakt GKV in de laatste minuut twee doelpunten, waardoor GKV 14-13 wint. Wat mij betreft was een gelijkspel een betere afspiegeling van de verhoudingen geweest. Zeker als je weet dat de gelijkmaker van GKV een onterechte stip was. Maargoed. We mogen terugkijken op een heel goede wedstrijd, het ging vandaag niet om de knikkers, want er staat niets meer op het spel. Het ging erom dat we weer een lekkere wedstrijd zouden spelen. Ik heb veel lachende gezichten gezien, veel strijd, goed spel, fijne samenwerking en mooie/goede doelpunten. Daarnaast hebben de meegereisde junioren een topprestatie geleverd! Ik heb van jullie genoten! Over genoten gesproken; deze zondag stond de marathon van Rotterdam op het programma. Ik ben er wezen kijken, omdat er veel Maaslanders en ODO’ers meeliepen. De sfeer, de prestaties die er worden neergezet, fantastisch! Frans, Michelle, Ramona, Daan, Ronald, Gonnie (of Gonny?), Theo, Trudy, Jan Henk, Nico en Miranda en de mensen die ik niet gezien heb of hier niet bij naam genoemd heb; Jullie hebben een fantastische prestatie neergezet!

Komende zaterdag speelt ODO 1 uit tegen Weidevogels, wellicht tot dan. Ik zal zorgen voor mandarijnen en ananas.