ODO E1 – Fortuna/Delta Logistiek E2 (4-5)

Ha kanjers,

Vandaag mocht ik jullie invalcoach zijn. In de bespreking vooraf vroeg ik jullie allemaal een goed punt van jezelf en een wat minder punt te noemen. Ik begon zelf. Ik kan wel aardig praatjes houden, maar coachen had ik al weer 10 jaar ofzo niet gedaan. En o ja ik ben slecht in namen. Dus daarna mochten jullie, jezelf voorstellen (ONTHOUDEN!!!) en daarna de moeilijke twijfel. Eensgezind zeiden jullie uiteindelijk dat jullie goed waren in korfbal, en minder goed in niks. Of ja strafworpen. Ik dacht nog strafworpen? Krijgen ze die al in de E-tjes?

Afijn, we begonnen aan de wedstrijd en het was in het begin Fortuna dat gretig lange ballen over het hele veld heen gooide en soms scoorde. In de eerste time-out benadrukte ik dat we moesten oppassen voor die lange ballen. Het ging daarna beter, jullie boden netjes zowel links als rechts aan, en gooide ook met je goede hand. Het aantal ziekenhuisballen (een term voor slappe boogballetjes die ik in de D1 van Rob van der Hak leerde) werd steeds minder, er werd goed uitgestapt om de bal om de tegenstander heen te gooien.

Fortuna was een goede tegenstander, maar jullie waren eigenlijk net zo goed. Beide ploegen verdedigde fel, en zo werden er ‘maar’ 9 doelpunten gemaakt. Helaas 1 tje meer voor Fortuna, maar ik was blij dat jullie ondanks het verlies vonden dat jullie een leuke wedstrijd hadden gespeeld. Daarna strafworpen nemen. O ja, ineens besefte ik waarom jullie dat vooraf in de kleedkamer zo’n dingetje vonden. Feit is dat ik gezien heb dat jullie inderdaad goed kunnen korfballen, en dat het belangrijkste doel wat we van te voren hadden besproken – PLEZIER! – volop aanwezig was.

Het was een eer. Ga zo door en jullie worden hele goede korfballers! Jaap

12990898_1171243272909565_5547497091657484857_n