ODO 2 – Fiks 3 (13-12)

Beste lezer,

De trouwe lezers/volgers van de stukjes van ODO 2 weten dat deze keer het verslag geschreven zou worden door de persoon die de bal uitnam, dus laten we deze voorspelling maar in ere houden. Op zaterdag 12 maart werd de return gespeeld tussen de twee ploegen die allebei geen kampioen meer konden worden, maar wel de tweede plaats wilden bemachtigen. Achilles 2, de ploeg die zeker terecht de volgende zaalperiode een klasse hoger mag gaan spelen, ging overigens nog wel dik onderuit tegen Velocitas dit weekend. De uitwedstrijd tussen Fiks en ODO eindigde in een gelijkspel (14-14), dus we hadden extra motivatie om deze keer wel van de ploeg uit Oegstgeest te winnen.
Nadat de A1 een mooie pot had neergezet door van de nummer 2 te winnen, was het de beurt aan het tweede. Het moest een wedstrijd worden waarbij Fiks steeds achter ons aan zou moeten lopen en wij niet achter hen. Het lukte ons de eerste helft goed om de tegenstander voor te blijven. Met mooie aanvallen en goed verdedigend werk liepen we al snel meerdere doelpunten uit. De stand waarmee we gingen rusten was 9-4 in ons voordeel.
Paul maakte ons goed duidelijk dat we vorige keer in de wedstrijd ook met een mooie voorsprong de kleedkamers in liepen, maar dat we toen Fiks weer onnodig terug lieten komen. We moesten blijven scoren, zodat dit niet kon gebeuren. Tim nam even het coachen over (waarvoor dank) en we begonnen de tweede helft. Helaas gebeurde toch waar we voor gewaarschuwd waren. Het tweede van ODO kreeg de bal niet zo makkelijk meer in de korf in vergelijking met de eerste helft. Bij de tegenstander was dit juist andersom. Fiks kwam steeds dichterbij en het zou uiteindelijk toch nog spannend worden. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer die middag floot, stond het scorebord op 13-12. De punten bleven in Maasland en ODO 2 is geëindigd op een mooie tweede plek. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat dit een succesvol zaalseizoen is geweest met mooie wedstrijden waarvan we veel geleerd hebben. Op het veld hebben we nog wat recht te zetten, maar als we elke wedstrijd strijd gaan leveren weet ik zeker dat het gaat lukken! Aanstaande donderdag mogen we onze veldschoenen weer tevoorschijn halen voor de eerste buitentraining. Reserves en toeschouwers bedankt, we zien jullie op het veld!