ODO 1 – Weidevogels 1 (19-20)

Gisteren stond de kraker ODO – Weidevogels op het programma. Een beladen wedstrijd, want bij winst van ODO zou GKV, dat eerder die dag dik won van Triaz, kampioen zijn. Bij winst van Weidevogels zouden zij kampioen zijn en bij een gelijkspel zou er een beslissingswedstrijd volgen tussen GKV en Weidevogels. In een bomvolle sporthal met zowel veel supporters van Weidevolgels, ODO en een deel van GKV was er een prachtige ambiance om een mooie pot korfbal te gaan spelen.

Ondanks dat er voor ODO, behalve het doen van haar sportieve plicht, niets op het spel stond, probeerde de ploeg furieus te starten. Dit leidde meer tot chaos dan tot goed uitgespeelde kansen. Toch was het ODO dat een 2-0 voorsprong nam. Weidevogels was niet van slag en kwam met drie doelpunten op rij voor het eerst op voorsprong. Nadat de 3-3 op het bord geschoten was sloeg Weidevogels het eerste gaatje naar 3-5, maar met 3 doelpunten van Maaslandse zijde waren de rollen weer omgedraaid. Het bleef gelijk opgaan tot 7-8.

Na een onderschepping door ODO probeerde Weidevogels fanatiek uit te verdedigen. Door een onnodige, harde lompe overtreding van een heer van Weidevogels mocht Willem met een hamstringblessure het veld verlaten. Helaas had de scheidsrechter het cruciale voorval totaal gemist en mocht de heer onbestraft in het veld blijven. Martijn van Vliet kon na een korte warming-up Willem zijn plek opvullen en deed dat de hele wedstrijd zeer verdienstelijk. De ploeg speelde gelukkig onaangedaan verder en beide ploegen gingen met 8-8 rusten.

In de rust zette Paul de puntjes op de ‘i’ en ging ODO vol goede moed de tweede helft in om Weidevogels het vuur aan de schenen te blijven leggen. De doelpunten vielen om en om, maar halverwege de tweede helft sloeg ODO een gaatje tot 12-10. Echter was ODO niet in staat om door te drukken en via knappe goals van Weidevogels werd het weer snel gelijk. Rick en Diana vervingen de moegestreden Chiel en Sanne de Raadt en prachtige hernieuwde energie in de ploeg. In de laatste minuten van de wedstrijd was het bloedstollen spannend. Tot 18-18 kon het beide kanten op, maar Weidevogels besliste het duel door twee doelpunten op rij. In de ‘dying seconds’ wist Lotte nog een strafworp te forceren, maar nadat deze koelbloedig was afgerond floot de scheidsrechter voor het einde.

Weidevogels mag zich de terechte kampioen van de 2e klasse noemen. Zij toonden zich dit zaalseizoen de meest constante ploeg en wist met name tegen de mindere ploegen uit de poule het maximale puntenaantal te veroveren.

Via deze weg wil ik alle supporters bedanken die de ploeg bij uit- en thuiswedstrijden ons hebben ondersteund dit zaalseizoen. Het maakt me als aanvoerder van de ploeg trots en het is voor ons een voorrecht om voor jullie te mogen spelen. Vandaag was het mij echter niet gegeven om de volle 60 minuten vol te maken, maar ik ga hard aan de slag om snel te revalideren en er zo snel mogelijk op het veld weer bij te kunnen zijn. Hopelijk mag het vlaggenschip ook op het veld weer rekenen op jullie steun!