ODO 1 – Triaz 1 (16-18)

Na een goede reeks wedstrijden stond er nog 1 wedstrijd op het programma dit jaar. Triaz uit Amsterdam kwam bij ons op bezoek. Een ploeg die dit seizoen pas 2 punten wist te pakken en de punten dus ook hard nodig had. Aan ons voorprogramma zou het in ieder geval niet liggen. ODO 2 sloot het jaar goed af met een monsteroverwinning op Dijkvogels 2. Wij begonnen de wedstrijd rommelig en al snel bleek dat de scherpte bij ons ontbrak. Dit zag je zowel aanvallend als verdedigend. De kansen werden niet afgemaakt en door verkeerde keuzes waren we de bal vaak te snel kwijt. Verdedigend maakten we teveel fouten, waardoor we Triaz lieten geloven in een goede afloop… en daar waren we nou juist zo voor gewaarschuwd. Er ontstond een gelijkopgaande strijd met matig spel van beide kanten. Geen van beide wist afstand te nemen en dat resulteerde in een magere voorsprong van 9-8 met rust. Om kans te maken op de overwinning moest het de 2e helft een stuk beter. Dat was wel duidelijk. Helaas wisten we ook in de 2e helft het goede spel van de afgelopen weken niet te laten zien en pakte Triaz al snel de voorsprong, waardoor we achter de feiten aan liepen. Het spel werd niet beter en de focus lag steeds meer op randzaken in plaats van op ons eigen spel. Met wat wissels werd nog een laatste poging gedaan, maar ook dat mocht helaas niet helpen. Triaz was scherper en won uiteindelijk met 16-18. Heel duur en onnodig puntverlies, zeker als je kijkt naar de ranglijst. Koploper Weidevogels wist te winnen van medeconcurrent GKV en blijft daardoor aan kop met 11 punten. Wij eindigen het jaar op een gedeelde 2e plaats, samen met GKV, met 8 punten. Velocitas en VZOD volgen met 6 punten. Kortom, de competitie is zeker nog niet gespeeld. Koppies leegmaken tijdens de feestdagen en volle bak knallen in het nieuwe jaar lijkt me dan ook een goed plan. De eerstvolgende wedstrijd op 9 januari bij Weidevogels is dan ook gelijk een belangrijke. We hopen ook dan weer op jullie steun te kunnen rekenen. Voor nu hele fijne feestdagen gewenst en tot in het nieuwe jaar! Sanne